Iohannis: "Marina, o structură de forţe echilibrată prin calitate şi pregătire"

Politică /

Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Marinei, apreciind "calitatea şi nivelul de pregătire la standarde moderne" ale acestei "structuri de forţe echilibrate", capabilă să îndeplinească misiunile specifice atât în plan naţional, cât şi pe cele desfăşurate sub egida NATO şi UE, informează Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis acest mesaj prin intermediul consilierului său prezidenţial Ion Oprişor, care a participat în numele preşedintlui la ceremoniile de la Constanţa dedicate Zilei Marinei.

"Prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, la data de 15 august, a devenit, prin tradiţie, şi Ziua Marinei Române. Această dublă sărbătoare îmi oferă plăcutul prilej să adresez salutul meu tuturor celor care slujesc cu devotament şi dăruire întinderile albastre - marinari militari şi civili deopotrivă, constructori navali şi lucrători portuari - profesionişti care au purtat drapelul României la catarg şi în suflet pe mările şi oceanele lumii. În semn de preţuire şi respect pentru înaintaşi, se cuvine ca, acum, la ceas aniversar şi comemorativ, să aducem un pios omagiu tuturor celor care şi-au dedicat viaţa acestei nobile meserii şi care s-au jertfit pentru gloria pavilionului tricolor", a transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că, prin calitatea şi nivelul de pregătire la standarde moderne ale celor care îşi servesc astăzi ţara în cadrul Forţelor Navale Române, "Marina noastră militară se evidenţiază ca o structură de forţe echilibrată, în măsură să-şi îndeplinească misiunile specifice, atât în plan naţional, cât şi în cel al operaţiilor executate în cadrul iniţiativelor regionale ori sub egida NATO şi a Uniunii Europene." Iohannis aminteşte şi de participarea activă a Marinei la iniţiativa Atlantic Resolve South, prin componenta sa regională, Black Sea Resolve, mai ales în contextul actualei crizei manifestate în vecinătatea României.

Preşedintele a anunţat şi că a dat curs propunerii Ministrului Apărării Naţionale pentru decorarea Drapelului de luptă al Statului Major al Forţelor Navale cu Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, "pentru înaltul profesionalism şi rezultatele remarcabile obţinute de-a lungul anilor."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. M-am linistit dupa ce am aflat ca Johannis a decorat drapelul de lupta. Draplul marinei nu mai vazuse nici o lupta de zeci de ani si trebuia ori sa ii puna ochelari ori sa il decoreze. M-am linistit pentru ca aveam impresia ca il platim pe presedinte degeaba, ca a trecut mai mult de jumatate de an si in afara unor bete in roate puse guvernului, unor piedici puse organizatiilor ecologiste, in afara destabilizarii vietii politice, carmaciul nostru nu face nimic din ceea ce in mod normal face un presedinte. Cand am aflat ca a decorat steagul, m-am linistit...Si el si adunatura de zeci de consilieri de la Cotroceni cu salarii rang si beneficii de ministri secretari de stat isi merita salariile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro