Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2018

Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri

Israelul se pregăteşte să lanseze o bursă secundară pentru acţiunile întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) după ce, duminică, Guvernul de la Tel Aviv a aprobat legislaţia în domeniu propusă de ministrul de finanţe, Moshe Kahlon, şi ministrul Justiţiei, Ayelet Shaked, confrom jewishpress.com.

Legislaţia are la bază recomandările unei comisii conduse de Anat Guetta, şeful Autorităţii Israeliene pentru Valori Mobiliare (ISA), care au fost prezentate luna trecută, în urma unei analize cuprinzătoa­re a burselor similare din lume.

Noua piaţă va fi reglementată de Autoritatea pentru Valori Mobiliare, dar va fi supusă unei reglementări mai puţin stricte decât Bursa din Tel Aviv (Tel Aviv Stock Exchange). Conform noilor norme, companiile vor avea posibilitatea să se listeze cu o evaluare (post-investiţii) de până la 300 de milioane de şekeli în momentul ofertei publice iniţiale (IPO). ISA va numi o bancă de investiţii care va consilia societăţile în procesul de pregătire şi lansare a IPO.

Companiile ale căror valori depăşesc 600 de milioane de şekeli vor face obiectul aceloraşi reguli de guvernanţă corporativă ca pe piaţa primară, dar vor putea continua să fie lis­tate pe bursa secundară.

Societăţile vor putea lansa oferte de obligaţiuni de 6 - 36 milioane de şekeli, conform sursei citate.

"Legislaţia nouă deschide calea pentru crearea unei platforme ce va ajuta în primul rând întreprinderile mici şi mijlocii, care sunt motorul creşterii economice", a spus Kahlon, adăugând: "Lansarea noii pieţe vine în completarea mai multor măsuri pe care le-am decis pentru relaxarea poverii fiscale şi a celei de reglementare privind companiile mici şi mijlocii. Aceste măsuri au un impact direct asupra creşterii economice şi asupra consolidării economiei israeliene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro