Italia este ţara cu cel mai mare număr de companii care investesc în România

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 13 septembrie 2006

Investiţiile italiene sunt pe primul loc ca volum, iar în sectorul bancar ocupă un loc fruntaş din punct de vedere al calităţii, a declarat, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isăres-cu, la întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiei patronale a investitorilor italieni în Româ-nia - Unimpresa. Potrivit unui clasament pe naţiuni al investiţiilor străine de până la sfârşitul lunii iunie 2006, Italia este ţara cu cel mai mare număr de companii care investesc în România, respectiv 20.128. În acelaşi timp, cu 779.492.400 euro, Italia ocupă locul al cincilea din punct de vedere al capitalului investit până în prezent, principala caracteristică a prezenţei italiene reprezentând-o întreprinderile mici şi mijlocii.

Cu prilejul reuniunii s-au dezbătut teme legate de evoluţia cursului de schimb lei-euro şi lei-dolari, evoluţia ratei inflaţiei în România, precum şi aspecte care privesc sectorul de retail şi evoluţia industriei româneşti pe termen scurt şi mediu.

"Investitorii italieni au fost printre primii din Europa Occidentală care au manifestat interes pentru România. În ultimii ani, investiţiile italiene din ţara noastră au ajuns pe primul loc ca volum. Deşi au apărut mai târziu, cele din sectorul bancar cunosc o dinamică susţinută şi se situează pe locuri fruntaşe, în special sub aspect calitativ", a precizat Mugur Isărescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro