Johnnie Walker introduce pahare reutilizabile din plastic, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale din România

S.B.
Companii / 6 octombrie 2022

Johnnie Walker introduce pahare reutilizabile din plastic, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale din România

Johnnie Walker a lansat un program pilot în România în cadrul căruia va produce şi distribui pahare reutilizabile de 330 ml din plastic 100% reciclabil, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale până în iulie 2023.

Proiectul este gestionat de PPD Global România, unic distribuitor Diageo în România. Proiectul îşi propune reducerea cantităţii de deşeuri şi este dezvoltat în cadrul planului de acţiune pe zece ani al Diageo pentru sustenabilitate - Society 2030: Spirit of Progress.

Potrivit statisticilor Johnnie Walker, 14.000 de pahare reutilizabile realizate din material 100% reciclabil vor înlocui 180.000 de pahare de hârtie din carton în următorii 3 ani. Acesta este un important pas înainte pentru Johnnie Walker, care foloseşte deja pahare de unică folosinţă din hârtie/carton. Brandul intenţionează să facă tranziţia către instrumente mai ecologice, cum ar fi paharele cu utilizare multiplă din material 100% reciclabil şi să se afle în avangarda eforturilor de atingere a sustenabilităţii.

Paharele reutilizabile vor avea un depozit de 2 euro prima dată când un consumator va cumpăra o băutură, iar aceasta va fi returnată la finalul evenimentului. Paharele vor fi distribuite la 28 de evenimente muzicale sub marca Cyclic şi Teddy Bear, dintre care 12 programate până la sfârşitul anului.

"Proiectul pilot pe care l-am lansat în premieră în România marchează importanţa pe care o acordăm pieţei locale. Avem încredere în consumatorii români şi simţim că aceştia înţeleg profund şi împărtăşesc angajamentul nostru faţă de un comportament mai sustenabil. Primele rezultate sunt disponibile, iar vestea bună este că depăşesc aşteptările noastre iniţiale. Oamenii de aici au fost dispuşi să încerce noile pahare reutilizabile sub marca Johnnie Walker. Cu cât le vor folosi mai mult, cu atât vor deveni mai ecologice şi, deşi poate părea un pas mic, el poate face diferenţa în bine. Ne bucurăm că putem face acest pas mai departe împreună", a declarat Roxana Moisa, Customer activation manager, Romania, Cyprus &Moldova, Diageo.

''În medie, avem 3 pahare folosite de un consumator la un eveniment şi estimăm că aproximativ 20.000 de persoane vor fi prezente la cele 28 de evenimente acoperite de acest program, din iulie 2022 până în iulie 2023. Toţi aceşti oameni ar fi folosit 60.000 de pahare şi, trecând la reutilizabile, vor folosi doar aprox. 14.000 de pahare. Planul nostru se întinde pe 3 ani, după care vom recicla aceste pahare. Am distribuit deja 7.560 de pahare şi 329 de consumatori au decis să le păstreze, ceea ce depăşeşte planurile noastre iniţiale. Deci, deşi abia a început, acesta este deja un proiect de succes'', a declarat Răzvan Tucaliuc, Customer Marketing Director, PPD Global Romania, unicul distribuitor Diageo în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro