JP MORGAN:Bitcoin ar putea ajunge la 146.000 de dolari

A.B.
Macroeconomie /

Bitcoin ar putea ajunge la 146.000 de dolari

Moneda digitală bitcoin, a devenit un rival pentru aur şi ar putea ajunge să fie tranzacţionată cu până la 146.000 de dolari dacă va deveni un instrument de investiţii de încredere, potrivit unui document al băncii de investiţii JP Morgan citat de marketwatch.com.

Interesul faţă de cea mai cunoscută şi valoroasă criptomonedă din lume a crescut anul acesta, investitorii considerând bitcoin drept un garant împotriva inflaţiei şi o alternativă a dolarului în depreciere.

Goana după bitcoini a dus la o creştere aproape triplă a valorii criptomonedei în ultimele şase luni până la un preţ record de 34.800 de dolari înregistrat în 2 ianuarie.

"Competiţia dintre bitcoin şi aur a început deja în mintea noastră", au scris bancherii de pe Wall Street într-un document în care citează retrageri de 7 miliarde de dolari din investiţiile în aur şi un influx de 3 miliarde de dolari în Grayscale Bitcoin Trust, o platformă de tranzacţionare a criptomonedei.

Asta ar putea însemna un nou început pentru volatila monedă digitală după ani de zile în care a fost ţinta speculanţilor şi pariorilor.

"Ţinând cont de cât de mari sunt investiţiile financiare în aur, o ieşire în masă din aur ca 'monedă' alternativă înseamnă un câştig major pentru bitcoin pe termen lung", afirmă documentul JPM.

Având o capitalizare de piaţă de 575 de miliarde de dolari, bitcoin ar trebui să atingă un preţ de aproape cinci ori mai mare, până la 146.000 de dolari, pentru a ajunge din urmă valoarea aurului deţinut sub formă de lingouri, monede şi fonduri de pe bursă, precizează bancherii JPM.

Strategii JPM afirmă că o asemenea creştere va fi condiţionată de volatilitatea convergenţei bitcoin cu cea aurului pe termen lung.

Aceştia întrevăd posibilitatea ca "mania speculativă" să ducă la creşterea preţului bitcoin între 50.000 şi 100.000 de dolari dar avertizează că asemenea niveluri se vor dovedi nesustenabile până când moneda virtuală nu va depăşi faza de volatilitate.

"Remarcăm că ascensiunea spectaculoasă a bitcoin din ultimele câteva săptămâni a deplasat bitcoin într-un teritoriu mai provocator, nu doar în ceea ce priveşte poziţionarea sa ci şi în ceea ce priveşte valoarea [criptomonedei]", mai afirmă banca JP Morgan.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Cate postari cu acelasi subiect si text afisati pe zi?

  Care e traba cu dublare unor postari doat pentru a cobora in pagina vechea postare cu comenturile aferente? 

  1. da, am observat si eu asta :)

   cine e istet cauta mai in spate :)  

   Ia zi Vali, ai curaj ai să intri pe short-bitcoin în următoarea perioadă?

   Acum e momentul. Banii deștepți acum descarcă, banii naivi cumpără și hodl. 

  In limba romania, "bitcoin" se traduce corect "Caritas"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro