LA NOUĂ LUNIProfitul înainte de impozitare al Alpha Bank Romania - 20,1 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 02 decembrie 2021

Profitul înainte de impozitare al Alpha Bank Romania - 20,1 milioane euro

Alpha Bank Romania a realizat un profitul înainte de impozitare de 20,1 milioane euro, în primele nouă luni ale anului în curs, înregistrând o evoluţie superioară celei anticipate pentru această perioadă, potrivit unui comunicat al băncii. Acesta arată că veniturile nete din comisioane au înregistrat o creştere de peste 22%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "Activitatea comercială a continuat să crească, pe fondul impulsului puternic înregistrat în prima jumătate al anului, creditarea crescând într-un ritm susţinut pe majoritatea liniilor de business. Capitalizarea şi lichiditatea s-au menţinut la niveluri ridicate, peste cerinţele de reglementare", subliniază comunicatul citat.

Reprezentanţii băncii menţionează că, la nivelul sistemului bancar, cererea de creditare a crescut susţinut, marcând cel mai ridicat nivel din 2009 şi până în prezent. Dinamici pozitive solide au fost înregistrate atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pe cel al finanţării companiilor. În acest context, producţia Alpha Bank de credite noi ipotecare a înregistrat un avans anual de 41%, portofoliul de credite ipotecare depăşind pragul de 1,3 miliarde euro. O performanţă similară a fost obţinută şi pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi dublându-se, în perioada analizată. Sursa citată arată că producţia de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu: "Participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României pentru susţinerea mediului de afaceri a contribuit pozitiv la această performanţă. Având în vedere planurile de dezvoltare naţională şi resursele pe care România intenţionează să le atragă în anii următori în vederea implementării de reforme şi investiţii, Alpha Bank Romania a semnat, în luna august 2021, o convenţie cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbţiei Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021-2022".

În trimestrul al treilea al acestui an, banca a extins infrastructura de self-service, prin mărirea reţelei de echipamente multifuncţionale (ATM 24/7 Banking). Alpha Bank Romania a contribuit şi la creşterea complementarităţii dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoarea de 40 de milioane de Euro a Libra Internet Bank, mai subliniază comunicatul citat.

La finalul lunii septembrie 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank în România s-a situat la 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterio, precizează instituţia de credit, adăugând: "Activitatea comercială robustă pe segmentul persoanelor fizice concretizată într-o rată de creştere anuală a vânzărilor noi de credite ipotecare de 41% a constituit principalul motor de creştere a portofoliului, acesta din urmă depăşind la finalul lunii septembrie 2021, pragul de 1,3 miliarde euro. În ceea ce priveşte finanţarea persoanelor juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea noastră activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au dus la o creştere robustă pe segmentul IMM-urilor (+22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior). Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 2,6 miliarde euro.

Profitul înainte de impozitare s-a situat la 20,1 milioane euro, înregistrând o evoluţie superioară celei anticipate pentru această perioadă. La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior) a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, venitul net bancar rămânând la un nivel similar celui înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2020".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

17 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3296
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7390
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9242
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro