LA PRELUAREA WHATSAPPComisia Europeană acuză Facebook că a furnizat informaţii false

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 decembrie 2016

Direcţia antitrust a Comisiei Europene a acuzat compania Facebook că a furnizat informaţii înşelătoare în timpul preluării aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, iar compania ar putea fi sancţionată cu o amendă de 1 % din cifra de afaceri, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Obiecţiile transmise către Facebook nu vor avea niciun impact asupra aprobării fuziunii de 22 miliarde dolari, care a avut loc în 2014, a anunţat, ieri, Comisia Europeană.

Nemulţumirile Comisiei Europene vin în urma modificării politicii de confidenţialitate a WhatsApp, în luna august, care prevedea utilizarea numerelor de telefon ale unor utilizatori în comun cu compania-mama Facebook.

Măsura luată de Facebook a declanşat investigaţii de către mai multe autorităţi de protecţie a datelor ale Uniunii Europene.

Comisia a declarat că Facebook a menţionat, la momentul preluării, că nu există posibilitatea tehnică de a relaţiona conturile de utilizator ale utilizatorilor celor două companii.

"În comunicarea obiecţiilor, Comisia adoptă punctul de vedere preliminar că, în mod contrar declaraţiilor Facebook şi răspunsului din timpul fuziunii, posibilităţile tehnice de a potrivi automat ID-urile de Facebook cu cele ale utilizatorilor de WhatsApp existau deja în 2014", se arată în poziţia Comisiei Europene.

În acest stadiu, Comisia consideră că Facebook, intenţionat sau din neglijenţă, a prezentat informaţii incorecte sau înşelatoare Comisiei, încălcând reglementările europene în materie de fuziuni şi achiziţii.

Facebook are termen până la 31 ianuarie pentru a răspunde Comisiei. În cazul în care îngrijorările Comisiei sunt confirmate, CE poate impune o amendă societăţii americane de până la 1% din cifra de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro