Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Lucrări de artă din colecţia lui George Michael, vândute la mai mult de 9 milioane de lire sterline

L.A.
Cultură /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Lucrări de artă contemporană din colecţia lui George Michael au fost vândute, joi seară, la Christie's, pentru 9,3 milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Între obiectele de artă scoase la licitaţie şi adjudecate la Londra s-au numărat unele create de Tracey Emin şi Damien Hirst. Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi acţiunilor caritabile pe care le susţinea starul pop, mai scrie BBC.

Cel mai mare preţ a fost obţinut pentru lucrarea lui Hirst "The Incomplete Truth" (2006), realizată pe sticlă, cu aluminiu pictat şi silicon, cu un porumbel conservat în formaldehidă, având dimensiuni de 2220 x 1760 x 740 mm. Ea a fost vândută pentru 911.250 de lire sterline.

O altă lucrare a lui Hirst, "Saint Sebastian, Exquisite Pain", o reprezentare a morţii martirului creştin, a fost vândută pentru 875.250 de lire sterline.

Pictura "Songbird" (1982) a lui Bridget Riley, prima lucrare importantă cumpărată de George Michael, a fost adjudecată contra sumei de 791.250 de lire sterline, iar "Hurricane" (2007), semnată de Emin, a fost vândută pentru 431.250 de lire sterline.

Au mai fost vândute trei lucrări ale lui Michael Craig-Martin, care fac referire la arestarea lui George Michael din 1998, după ce a fost suprins întreţinând relaţii sexuale într-o toaletă publică. "Untitled (SEX)", "Untitled (GOD)" şi "Handcuffs" au obţinut 125.000, 40.000, respectiv 112.500 de lire sterline.

O gorilă din bronz, în mărime naturală, realizată de Angus Fairhurst, care era amplasată în grădina lui George Michael a fost adjudecată contra sumei de 118.750 de lire sterline.

Potrivit lui Cristian Albu, reprezentant al Christie's, perioada în care Michael a cumpărat cele mai multe opere de artă a fost 2004 - 2009.

Christie's a remarcat faptul că fiecare lot vândut joi se datorează "ochiului format al lui George Michael pentru arta contemporană", relatează presa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS