Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2015

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2015

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut semnificativ peste aşteptări şi în octombrie 2015, până la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni, conform datelor de la institutul ZEW. Indicele încrederii a scăzut până la 1,9, de la 12,1 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut cu 12,3 puncte, până la 55,2. Indicele încrederii la nivelul zonei euro a scăzut cu 3,2 puncte faţă de luna precedentă, până la 30,1, pe fondul unei scăderi cu 1,5 puncte a indicelui situaţiei curente, până la -11,2.

(sursa: ZEW)

Preţurile de consum din Marea Britanie au înregistrat un declin anual neaşteptat în septembrie 2015, de 0,1%, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 2,3%, de la 2,4% în luna precedentă, în condiţiile unei noi stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 0,4% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(sursa: ONS)

Producţia industrială din Mexic şi-a menţinut creşterea anuală la 1% în august 2015, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 3,1%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1%, iar producţia de energie şi-a accelerat creşterea anuală până la 4,5%, de la 4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. Producţia de petrol şi gaze şi-a accelerat declinul anual până la 6%, de la 4,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,6%.

(sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Danemarca şi-au menţinut creşterea anuală la 0,5% în septembrie 2015, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,6%, de la 1,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor au crescut cu o rată anuală de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%.

(sursa: Statistics Denmark)

Preţurile de consum din Portugalia şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2015, până la 0,9%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2%, de la 1,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(sursa: INE Portugal)

Preţurile de consum din Suedia au crescut peste aşteptări în septembrie 2015, cu o rată lunară de 0,4%, după o scădere de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,1%, de la 2,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat declinul anual până la 3,2%, de la 3,4% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(sursa: SCB)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS