MACRO NEWSLETTER-29 Ianuarie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-29 Ianuarie 2019

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut neaşteptat în ianuarie 2020, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a scăzut până la 95,9 puncte, de la 96,3 puncte în luna precedentă, în condiţiile creşterii indicelui condiţiilor curente până la 99,1 de la 98,8 în luna anterioară. Indicele aşteptărilor pentru următoarele şase luni a scăzut cu un punct faţă de luna precedentă, până la 92,9 puncte.

(Sursa: IFO)

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a temperat creşterea anuală şi în decembrie 2019, până la 5,2% de la 6,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, în condiţiile în care creditul acordat gos­podăriilor populaţiei şi-a temperat creşterea anuală până la 6%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat creşterea anuală până la 2,1% de la 3,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2,1%.

(Sursa: NBP)

Preţurile producătorilor industriali din Letonia şi-au accelerat scăderea anuală în decembrie 2019, până la 1,1%, de la 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,8%, de la 1,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 0,7%, de la 2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Producţia industrială din Austria şi-a accelerat scăderea anuală şi în noiembrie 2019, până la 4,5%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,8%, după o stagnare în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 5,1%, de la 2,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2,2%, iar producţia de energie şi-a temperat scăderea anuală până la 0,6%, de la 6,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 3%.

(Sursa: Statistik Austria)

Încrederea în economia Cehiei a scăzut semnificativ în ianuarie 2020, până la cel mai redus nivel din ultimele 69 de luni, pe fondul declinului încrederii la nivelul companiilor şi consumatorilor. Indicele agregat al încrederii a scăzut până la 7,4 puncte, de la 8,5 puncte în luna precedentă, în condiţiile în care indicele încrederii consumatorilor a scăzut cu 4,8 puncte, până la -2,3 punc­te, cel mai redus nivel din ultimele 64 de luni, iar indicele încrederii companiilor a scăzut până la 9,8 puncte, de la 10 puncte în decembrie 2019.

(Sursa: CZSO)

Preţurile producătorilor industriali din Suedia şi-au accelerat uşor creşterea anuală în decembrie 2019, până la 1,3%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 2%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 5,3%, după o scădere de 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%.

(Sursa: SCB)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS