Managementul clădirilor moderne şi soluţiile de automatizare şi gestionare de la Schneider Electric

G.D.
Companii / 18 noiembrie 2022

Managementul clădirilor moderne şi soluţiile de automatizare şi gestionare de la Schneider Electric

Schneider Electric prezintă sistemul pentru managementul clădirilor (BMS), denumit şi sistem de automatizare a clădirii (BAS), un instrument esenţial pentru funcţionarea sigură, eficientă şi fiabilă a unei clădiri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe măsură ce lumea modernă avansează, tot mai multe clădiri se integrează în marile centre urbane. Aceste clădiri sunt locuinţele, birourile, spaţiile în care oamenii îşi desfăşoară activitatea în fiecare zi sau către care se îndreaptă în afara programului de lucru - sănătate, educaţie, cultură, divertisment, comerţ. Siguranţa oamenilor este în strânsă corelaţie cu sistemele care stau la baza funcţionării corespunzătoare a acestor clădiri.

Soluţiile de automatizare şi de gestionare ale locuinţelor şi clădirilor au un rol semnificativ în sporirea siguranţei, a eficienţei şi a flexibilităţii în utilizare, mai ales în contextul creşterii accelerate a costului utilităţilor, dar sunt importante şi pentru asigurarea confortului optim pentru ocupanţi.

Compus din software şi hardware, un sistem BMS controlează şi monitorizeaza echipamentele mecanice şi electrice ale unei clădiri, cum ar fi sistemele de alimentare, HVAC (încălzire, ventilaţie, aer condiţionat), iluminatul, protecţia la incendiu şi sistemele de securitate, subliniază sursa citată.

Într-o societate în continuă transformare, aşteptările privind clădirile s-au schimbat. Oamenii au nevoie de clădiri mai sustenabile, mai eficiente, mai rezistente şi mai atent orientate către nevoile lor. Pe măsură ce companiile s-au concentrat din ce în ce mai mult asupra eficienţei energetice şi sustenabilităţii, nevoile şi aşteptările chiriaşilor au evoluat şi ele, influenţând inevitabil şi modul în care trebuie construite şi gestionate clădirile. Aceste tendinţe au impulsionat foarte mult implementările soluţiilor BMS tradiţionale, stimulându-le să crească şi să evolueze.

În acelaşi timp, progresele în domeniul tehnicii de calcul în cloud, IoT, analiza şi inteligenţa artificială conduc acum la aplicaţii şi funcţii noi şi mai complexe. Cu acestea ca tehnologii de bază, soluţiile BMS de ultimă generaţie sunt acum instrumentul de integrare şi agregare pentru toate datele unei clădiri, din cadrul mai multor sisteme şi senzori de tehnologie pentru afaceri şi operaţiuni. Nu în ultimul rând, pe lângă beneficiile legate de siguranţă, eficienţă energetică şi sustenabilitate, sistemele pentru managementul clădirilor ajută la reducerea atacurilor cibernetice care pot perturba operaţiunile zilnice ale clădirilor.

Prin gestionarea şi controlul concertat al întregii clădiri, eficienţa energetică şi operaţională poate creşte considerabil, sporind în acelaşi timp productivitatea şi starea de bine a ocupanţilor şi, implicit, loialitatea chiriaşilor şi a ocupanţilor în general, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro