"Manager contra curentului", la editura All

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 25 martie 2004

The Gallup Organization şi editura All au lansat ieri, la Librăria Cărtureşti, volumul "Manager contra curentului", semnat de Curt Coffman şi Marcus Buckingham.

Matei Bălăiţă, vicepreşedinte The Gallup Organization Ro-mânia, a declarat: "În această carte, Curt Coffman şi Marcus Buckingham folosesc rezultatele unui masiv studiu Gallup pentru a demonstra că cei mai străluciţi manageri sfidează înţelepciunea convenţională atunci cînd clădesc performanţa de talie mondială. Iată cea mai eficientă soluţie cost/beneficii pentru managerul român, aflat în cursa contra cronometru pentru creşterea competitivităţii organizaţiei pe care o conduce la nivelul Uniunii Europene".

Susţinut de o cantitate uriaşă de informaţii adunate în urma a peste 80.000 de interviuri cu manageri din cam toate sectoarele industriale, autorii studiului, definesc cei patru piloni de excelenţă în management: identificarea în cadrul organizaţiei a rolului potrivit fiecărui angajat, concentrarea atenţiei pe punctele forte sau talentul fie-cărui angajat, definirea ţintelor de performanţă a fiecărei poziţii într-un mod relevant pentru creşterea durabilă a organizaţiei şi recrutarea personalului în primul rînd pe criteriul talentului şi apoi al abilităţilor şi competenţelor profesionale.

Managerul este şi trebuie să fie responsabil în exclusivitate de orientarea oamenilor către perfomanţă. În condiţiile în care competiţia pentru identificarea şi retenţia celor mai productivi angajaţi a crescut dramatic în ultimele două decade, măsuri clasice precum creşterile de salariu, pachetele de beneficii, promovările sau sesiunile de training îşi ratează de cele mai multe ori scopul. Managerul care intră în contact direct cu clienţii rămîne cheia pentru atragerea şi retenţia celor mai productivi angajaţi.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro