Mass-media: "Nicuşor Dan anunţă că Oana Sivache va fi înlocuită joi de la conducerea ASSMB"

T.B.
Anticorupţie / 28 martie

Mass-media: "Nicuşor Dan anunţă că Oana Sivache va fi înlocuită joi de la conducerea ASSMB"

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că Oana Sivache va fi înlocuită joi de la conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), după e Parchetul i-a interzis să mai ocupe funcţia de director general al ASSMB, conform agerpres.

Potrivit sursei, "Am primit de la avocatul doamnei Sivache, pentru că DNA nu s-a învrednicit să ne trimită oficial, am primit faptul că Parchetul îi interzice să ocupe funcţia de director pe care o exercita până acum, pentru 60 de zile. Am luat act prin intermediul avocatului doamnei Sivache şi facem dispoziţia de înlocuire a ei cu cineva - azi", a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan s-a arătat nedumerit de faptul că pe parcursul ultimilor ani a atras atenţia asupra mai multor fapte de corupţie "de miliarde de euro" în domeniul urbanismului şi nu s-a realizat "niciun fel de control", dar sunt anchetate cazuri precum obţinerea unor beneficii necuvenite de 39.000 de lei. În acest sens, a făcut referire şi la cazul viceprimarului de la Braşov, Flavia Boghiu, acuzată că a permis unei asociaţii să folosească imobilul "Catacombe Braşov" fără aprobarea Consiliului local, conform sursei.

Potrivit agerpres, "Toată lumea pentru care există suspiciuni trebuie cercetată. Acesta este punctul zero. Însă, ce poate să creadă un cetăţean normal din România, când primarul Municipiului Bucureşti, votat de 260.000 de oameni, de trei ani de zile vorbeşte într-una: 'corupţie, foloase necuvenite de miliarde de euro, PUZ-uri de sector, Inspectorat de Stat în Construcţii...' şi nu există niciun fel de control. Şi vine DNA şi spune că a găsit corupţie de 39.000 de lei. Sau vine Parchetul şi spune că a găsit corupţie la Braşov. Viceprimarul a dat un spaţiul unui ONG să facă o expoziţie. Oare ce crede cetăţeanul român despre justiţia din România, în această alăturare de fapte", a spus Nicuşor Dan.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Oana Sivache, este acuzată de procurorii DNA că ar fi primit mită de la managerul Spitalului Colţea, Ioan-Bogdan Furtună, constând în plata chiriei şi a utilităţilor pentru un imobil din Bucureşti pe care aceasta l-ar fi ocupat împreună cu familia, transmite sursa menţionată.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb