Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Medalii tricolore la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Ziarul BURSA #Cultură /

Medalii tricolore la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Septembrie debutează cu veşti bune dinspre elevii de top din ţara noastră. Lotul olimpic a înregistrat o nouă performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), obţinând o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mircea ce Bătrân" din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint. Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale "Ştiinţele Pământului", des-făşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Potrivit MEN: "Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă".

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS