MediaSind cere Parlamentului să demită întreaga "echipă Garcea" din fruntea Televiziunii Naţionale

J.P.
Miscellanea / 04 ianuarie

MediaSind cere Parlamentului să demită întreaga "echipă Garcea" din fruntea Televiziunii Naţionale

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind cere Parlamentului să demită înreaga echipă de conducere a Televiziunii Naţionale. Solicitarea vine în contextul criticilor legate de programul de Revelion, conform unui comunicat.

"Transmiterea unui program insalubru în noaptea de Revelion cu încălcarea Legii nr.41/1994, reprezintă doar bomboana pe coliva serviciului public de televiziune", atrag sindicaliştii atenţia conform sursei citate.

"În urma numeroaselor proteste primite din partea profesioniştilor din TVR, dar şi a telespectatorilor postului public de televiziune referitoare la difuzarea în noaptea de Revelion, a unui program de cel mai prost gust, jenant şi plin cu referiri misogine, sexuale şi mârlăneşti, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului - CNA să intervină de urgenţă şi să sancţioneze conducerea Societăţii Române de Televiziune. Imagini înfăţişând o dezinfectare a organului sexual în timpul urinării într-un pişoar, replici cu conotaţie sexuală, misogină, jigniri grosolane faţă de cei care poartă măşti de protecţie etc. - sunt câteva exemple care demonstrează cât de jos a ajuns deontologia profesională în cea mai mare instituţie de presă a statului.

Abandonarea misiunii publice prin renunţarea la componenta educaţională şi apelarea la un comportament mitocănesc, insalubru, reprezintă o încălcare crasă a Legii de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune, dar şi a Legii audiovizualului.

Chiar dacă unii analişti plătiţi regeşte în calitate de invitaţi pe la diverse emisiuni realizate de TVR încearcă acum cu disperare să o salveze pe şefa TVR prin politizarea acestui spectacol grotesc finanţat din bani publici, dezastrul provocat de administraţia Gradea de-a lungul timpului în Televiziunea Română nu este, însă, de ignorat. Dimpotrivă, conducerea TVR avea obligaţia să respecte misiunea publică în conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr.41/1994 de organizare şi funcţionare a SRTV şi SRR:

Art.4 (1) Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, ca servicii publice în realizarea obiectivelor generale de informare, educaţie, divertisment, sunt obligate să prezinte, în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice, să promoveze, cu competenţă şi exigenţă, valorile limbii române, ale creaţiei autentice culturale, ştiinţifice, naţionale şi universale, ale minorităţilor naţionale, precum şi valorile democratice, civice, morale şi sportive, să militeze pentru unitatea naţională şi independenţa ţării, pentru cultivarea demnităţii umane, a adevărului şi justiţiei.

În consecinţă, pentru abandonarea misiunii publice, MediaSind TVR solicită demararea cercetării disciplinare împotriva tuturor persoanelor implicate în acest aşa-zis proiect TV, începând cu producătorul general, directorul de programe, dar şi a directorului canalului TVR1. Totodată, având în vedere informaţiile apărute în presă privind sumele exorbitante (PROTV - Programul TVR de Revelion a costat 140.000 de euro şi a fost o băşcălie la adresa pandemiei) plătite, fără aprobarea CA, firmelor private cu care şefa TVR a încheiat contractele pentru cele câteva ore de program de Revelion, MediaSind TVR solicită Parlamentului, dar şi instituţiilor abilitate, să cerceteze cu celeritate aceste tranzacţii comerciale.

Având în vedere faptul că vinovaţi de situaţia dezastruoasă din SRTV sunt şi cei care au girat prin atitudinea şi votul lor, managementul defectuos şi faptele de corupţie depistate de inspectorii Curţii de Conturi şi ai Ministerului de Finanţe, MediaSind TVR solicită Preşedinţiei, Guvernului, PSD, UDMR şi Grupului minorităţilor naţionale să retragă sprijinul politic acordat persoanelor nominalizate de către acestea în Consiliul de Administraţie al SRTV. Cu excepţia reprezentanţilor salariaţilor în CA, ai reprezentanţilor PNL şi USR, dar şi a unui reprezentant PSD, ceilalţi membri ai CA au făcut scut în faţa abuzurilor şefei TVR, Doina Gradea, girând constant şi votând deciziile acesteia care au afectat în mod grav instituţia publică de presă.

În concluzie, MediaSind TVR susţine că se impune numirea de urgenţă la conducerea Societăţii Române de Televiziune a unor profesionişti care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar şi pe salariaţii instituţiei. Orice moment în care la conducerea TVR se află administraţia Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar şi pentru democraţie", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. executie nazista !

  1. La naziști nu le plac tiganii oltenesti

  S-a rasturnat lumea cand un sindicat sustine fatis cenzura si militeaza impotriva intereselor legitime ale breslei. Poate ar fi cazul sa vedem cine compune acest sindicat, pe ce state de plata se afla acesti sindicalisti si sa revizuim legea sindicatelor. Sindicalistii sunt vesnici, fara legaturi cu cei pe care ar trebui sa ii reprezinte, institutii desuete.

  1. nu s-a rasturnat lumea , doar la noi in Romania , unde toate-s pe dos , liderii de sindicat vor cenzura , taierea salariilor si a pensiilor .

  Gasesc ei un nou patron de restaurant sa conduca TVR. Acolo se face cultura in Romania. Acolo se dicuta politica, sport, economie(tot pe aolo se discuta si se fac afacerile). Nu degeaba se tot cere deschiderea restaurantelor mai mult decat deschiderea scolilor.

  TVR este fără echivoc ,televiziunea psd-ului

  Psd-ul are dreptul să aibă câte televiziuni dorește , dar să le finanțeze

  TVR este o televiziune plătită de cetățenii romaniei , nu trebuie să facă politica psd 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro