MedLife semnează o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 228 milioane de euro

G.D.
Piaţa de Capital / 14 decembrie 2022

MedLife semnează o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 228 milioane de euro

MedLife anunţă semnarea unui credit sindicalizat în valoarea totală de 228 milioane de euro pentru refinanţarea şi majorarea creditului sindicalizat existent cu suma de 50,7 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Noile fonduri reprezintă o rezervă pe termen mediu şi lung, urmând să fie alocate pentru noi procese de achiziţii şi dezvoltare, în acord cu nevoile pacienţilor. Pe termen scurt, compania anunţă că urmează o perioadă de consolidare şi aşezare după expansiunea dinamică înregistrată în primele nouă luni ale anului 2022.

Potrivit sursei citate, sindicatul de bănci care semnează noul credit acordat Grupului MedLife este format din Banca Comercială Romană, în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti si Erste Group Bank AG, în calitate de aranjori principali mandataţi şi finanţatori.

Înainte de folosirea noilor fonduri disponibile pentru dezvoltare şi noi tranzacţii, MedLife îşi va concentra eforturile în perioada imediat următoare pe integrarea în Grup a celor 13 companii achiziţionate anul acesta, folosind sinergiile la nivel naţional pentru eficientizarea activităţii şi consolidarea marjelor. De altfel, acesta este un proces ciclic prevăzut în strategia MedLife o dată la 2-3 ani, perioadele dinamice guvernate de investiţii majore fiind urmate de perioade de consolidare şi optimizare a afacerii.

"De aproape 30 de ani ne dezvoltăm într-un ritm constant şi echilibrat, având o strategie de business foarte bine conturată. Pentru MedLife, 2022 a fost un an extrem de dinamic, cu nu mai puţin de 7 unităţi noi inaugurate şi 13 tranzacţii la nivel naţional. În consecinţă, urmează o perioadă de aşezare la nivel de Grup, cu focus pe integrarea noilor companii achiziţionate, pe eficientizarea proceselor, dar şi pe îmbunătăţierea marjelor, proces pe care îl reluăm ciclic o dată la 2-3 ani.

Pe termen mediu şi lung, păstrăm apetitul de extindere şi dezvoltare şi, aşa cum am anunţat deja acţionarii, noile fonduri disponibile reprezintă o rezervă în această direcţie pentru noi achiziţii sau proiecte organice. Pe termen scurt, 6-9 luni, vom fi atenţi la evoluţia geopolitică, evoluţia pieţei de consum şi a industriei, în ansamblu, şi vom acţiona prudent în funcţie de tendinţe. Suntem pregătiţi să ne adaptăm oricărui context, în acord cu nevoile pacienţilor noştri", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

În ciuda contextului economic instabil de anul acesta, MedLife a anunţat în primele nouă luni din 2022 nu mai puţin de 13 tranzacţii importante, dar şi alte 7 proiecte dezvoltate organic, reuşind astfel să acopere un spectru complex de nevoi ale pacienţilor. Au fost adăugate în portofoliul atât companii care oferă servicii integrate, printre care Medici's, Profilaxis, ProLife Clinics, Medicris, Muntenia Hospital şi Grupul Provita (ambele în curs de aprobare), cât şi companii specializate pe servicii de nişă, precum OncoCard, sălile de fitness Sweat Concept, platforma SanoPass şi Clinica de oftalmologie Opticristal.

"Ne bucurăm că alături de MedLife am construit o relaţie pe termen lung, care a plecat de la un obiectiv strategic în care credem: sănătatea fizică a românilor, prin dezvoltarea serviciilor medicale private din România şi facilitarea accesului la servicii medicale de top, împreună cu sănătatea financiară a companiilor cu amprentă locală şi dezvoltarea sustenabilă a operaţiunilor MedLife. Suntem parteneri într-un nou ciclu de consolidare şi extindere de business pentru MedLife, credem în planurile lor şi îi susţinem", a declarat Oana Mihaela Macoveiciuc, Şef Departament Larg Consum şi Servicii BCR.

"Suntem onoraţi ca am coordonat acest nou credit sindicalizat pentru Grupul MedLife, unul dintre partenerii noştri strategici. Semnarea a fost finalizată cu succes printr-o largă suprasubscriere, acest lucru indicând atât valoarea MedlLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, cât şi apetitul băncilor pentru finanţarea acestui sector", afirmă Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

MedLife a încheiat primele 9 luni ale anului 2022 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,3 miliarde RON, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, cu 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional şi peste 5,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare. Totodată, aproape 800.000 de angajaţi beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. House of cards.

    este un fel de agroland combinat cu bitnet.

    Nu am incredere deloc in companie. In principiu mie nu-mi plac achizitiile astea facute incontinuu. Imi par un fel de dezvoltator imobiliar.

    Nu inseamna, insa, ca nu ma pot insela. 

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb