Meta Estate Trust raportează trecerea pe profit după primul an de la înfiinţare

V.G.
Companii / 21 septembrie

Meta Estate Trust raportează trecerea pe profit după primul an de la înfiinţare

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piaţa SMT - AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier MET, a încheiat primul semestru din 2022 cu venituri totale de 4.151.547 de lei şi un profit de aproape 700.000 lei, la doar un an de la înfiinţare, conform unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în prima parte a anului, compania a realizat investiţii totale de peste 4 milioane de euro în 6 proiecte imobiliare din Bucureşti şi din ţară. De asemenea, raportat la perioada de referinţă, Meta Estate Trust a continuat să vândă unităţile din portofoliu, din cadrul mai multor ansambluri rezidenţiale, iar randamentul mediu brut înainte de cheltuielile generale a fost de peste 20%.

"În ceea ce priveşte rezultatele financiare aferente primului semestru, raportăm primul profit din scurta noastră istorie. Datorită modelului de business şi a strategiei aplicate, investiţiile noastre au un termen de maturitate de cca. 18 luni. Rezultatele din S1 2022 reflectă randamentul investiţiilor realizate în primele luni de existenţă ale companiei. În S2 2022 preconizăm atingerea obiectivelor financiare bugetate pentru anul în curs, având în vedere maturizarea mai multor investiţii aflate în portofoliu", a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmaţiilor sale, compania menţine ţinta de profitabilitate pentru acest an şi atingerea unui profit de cca. 7 milioane de lei la închiderea exerciţiului financiar din 2022. De altfel, în al treilea trimestru, compania a încheiat cea mai importantă investiţie de până acum, obţinând încasări de 4,8 milioane de euro.

"Momentul actual de piaţă aduce pentru Meta Estate Trust un număr din ce în ce mai mare de noi oportunităţi investiţionale, de acea, în următoare săptămâni vom lansa două emisiuni de obligaţiuni, una în EUR şi alta in USD, cu maturitate la 36 luni şi plata trimestrială a dobânzilor", a mai spus reprezentantul companiei.

Strategia companiei până la finalul lui 2022 vizează, în primul rând, diversificarea prin extinderea prezenţei în alte segmente de real estate. De asemenea, Meta Estate Trust planifică investiţii peste 15 milioane de euro până la finele anului.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro