Ministerul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii urgente al Spitalului de Arşi

G.F.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 15 iulie 2016

Ministerul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii urgente al Spitalului de Arşi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat astăzi planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti care include, printre altele, igienizarea blocurilor operatorii şi a Secţiei de Terapie Intensivă, informează instituţia prin intermediul unui comunicat.

Conform planului, vor fi implementate următoarele măsuri: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI), înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare, dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie conform bugetului anexat, angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist, care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia şi supravegherea rezistenţei la antibiotice.

De asemenea, planul mai include achiziţia unei staţii de clorinare a apei uzate şi instalarea de dispensere pentru dezinfectanţi de mâini la intrarea şi ieşirea din toate saloanele şi toate spaţiile în care se oferă îngrijiri medicale

Bugetul estimat pentru aceste activităţi este de 449.310 lei, iar termenul de îndeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătăţii în regim de urgenţă.

Vineri dimineaţă, ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arşi şi a avut discuţii cu medicii şi asistentele. "Toate eforturile instituţionale se concentrează pe siguranţa pacienţilor de acolo, dar şi a echipei medicale cu epertiză unică în această ţară în tratarea pacienţilor arşi. Ministrul este convins că majoritatea medicilor şi asistentelor îşi face meseria cu bună credinţă şi că aceştia au nevoie la fel de mare de siguranţa actului medical precum pacienţii internaţi acolo", se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis ieri un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui pacient decedat la Spitalul Clinic de Arsuri din Capitală la două zile după ce a fost filmat de un medic cu o rană invadată de viermi, imagini difuzate de GSP. La acelaşi spital, în ultimele zile a mai avut loc un deces din cauza administrării de transfuzii cu grupa greşită de sânge unei paciente de 79 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb