Ministerul Sănătăţii a dispus o anchetă la Spitalul Judeţean Craiova

S.A.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 15 iulie 2016

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Două persoane au decedat după operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a trimis Corpul de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce două persoane au decedat în urma unor operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini care nu aveau aprobare de a presta servicii medicale în ţara noastră de la Colegiul Medicilor, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Inspecţia Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor şi Agenţia Medicamentului pentru controale la Spitalul de Urgentă Craiova, iar ministrul Sănătăţii a dispus o verificare de către Corpul de Control al Ministerului.

"Inspecţia Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la nouă operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor.

Inspectorii au mai sesizat şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale cu privire la utilizarea în cadrul acestor operaţii a unor dispozitive şi consumabile provenite şi din sponsorizări pentru care nu există contracte de sponsorizare, respectiv documente care să ateste calitatea acestora.

Răspunderea pentru obţinerea aprobărilor, respectiv pentru documentaţia aferentă dispozitivelor medicale aparţine Spitalului Judeţean, nu medicilor din Franţa", se arată în comunicat.

Două persoane din cele nouă operate au decedat.

Controlul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă Craiova va demara la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul condamnă "orice acţiune care ar putea arunca îndoieli asupra cooperării internaţionale dintre spitalele româneşti şi specialişti străini. Intensificarea acestei cooperări este una dintre priorităţile mandatului său, parteneriate cu spitale din afara ţării şi cooperarea între medici români şi străini dovedindu-se de nenumărate ori benefice pentru pacienţii români".

În perioada 25-27 mai 2016, nouă pacienţi cu diagnosticul de obezitate morbidă au fost operaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova de către echipe mixte de chirurgi. Au participat doi medici chirurgi de la Centrul Integrat de Tratament al Obezităţii Morbide din Franţa.

În data de 25 mai, un pacient în vârstă de 47 de ani a fost operat. Diagnosticul său a fost obezitate morbidă, hipertensiune arterială, esofagită peptică gr. A. Evolutia a fost pozitivă, investigatiile postoperatorii nu au arătat complicatii. A fost externat în data de 3 iunie.

Pe 6 iulie, pacientul a fost reinternat de urgentă, dar nu a putut fi operat din cauza hemoglobinei foarte scăzute. Pe 8 iulie, pacientul a decedat. Diagnosticul de deces este stare toxico-septică, fistula gastrică, peritonită generalizată, obezitate morbidă.

Un pacient de 43 de ani a fost operat pe 27 mai. Diagnosticul de externare a fost diabet zaharat tip II, insuficientă cardiacă cl. II, miocardiopatie mixtă, displidemie, aritmie extrasistolică ventriculară, insuficientă venoasă membre inferioare, fistula gastrică postoperatorie. Pacientul a fost externat afebril, stabil hemodinamic. A decedat astăzi, la 17 zile de la externare, la domiciliu.

Un pacient de 42 de ani a fost operat în aceeaşi zi şi externat pe 13 iunie. Diagnosticul a fost obezitate morbidă, diabet zaharat tip ÎI, hipertensiune arterială insuficientă venoasă cronică, arteriopatie diabetică, colită cu clostridium difficile şi gangrenă gambă stângă. A fost reinternat pe 18 iunie si urmează tratament pentru plăgi infectate la gambe. Pacientul a fost declarat cu infectie nosocomială cu Klebsiella si cu Costridium Difficile. Au fost verificate documentele de raportare a infecţiilor şi acestea sunt conforme.

O pacientă de 33 de ani a fost operată în aceeaşi perioadă cu diagnosticul de externare obezitate morbidă, guşă chistică lob drept, pneumonie bazală stângă, pleurezie stângă, abces subfrenic stâng. Evoluţia postoperatorie nu a fost pozitivă, pe 7 iunie analizele au evidenţiat rezultat pozitiv pentru Stafilococ sp, Bacil Gram negativ, Stafilococ coagulazo negativ. Pe 9 iunie a fost operată din nou, urmează tratament cu antibiotice, iar evoluţia este lent pozitivă, precizează ministerul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb