Ministrul Dezvoltării speră ca reabilitarea Cazinoului din Constanţa să înceapă în trei luni

Companii #Turism / 24 martie 2012

Ministrul Dezvoltării speră ca reabilitarea Cazinoului din Constanţa să înceapă în trei luni

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu speră ca în cel mult trei luni să înceapă lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanţa, acestea urmând să fie finalizate în maxim doi ani.

Potrivit oficialului, citat de Mediafax, documentaţia pentru licitaţia de lucrări a fost trimisă către SEAP.

Întrebat care este motivul pentru care Ministerul Dezvoltării a redus bugetul alocat pentru lucrările de la Cazinou, din acest an, de la 10 milioane de lei la 7 milioane de lei, ministrul de resort a răspuns: "Fiind vorba de lucrări în primul semestru şi nefiind gata procedurile decât la sfârşitul primului semestru nu avea rost să ţinem banii acolo. Bineînţeles că vom aloca orice sumă va fi nevoie pentru reabilitarea Cazinoului".

Cristian Petrescu a dat asigurări că acest monument reprezintă în continuare o prioritate pentru ministerul pe care îl conduce.

În mai 2011, primarul Radu Mazăre anunţa că doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa, după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv, în urmă cu patru ani. Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea Cazinoului pe o perioadă de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanţa urmând să primească anual 140.000 de euro.

Totodată, Primăria Constanţa a trimis adrese către Ministerul Culturii şi către MDRT pentru a afla dacă aceste ministere sunt interesate de preluarea clădirii.

În toamna anului trecut, cazinoul a fost trecut din administrarea Primăriei municipiului Constanţa în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a fi consolidat şi restaurat prin Compania Naţională de Investiţii, subordonată ministerului.

După finalizarea lucrărilor, cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanţa şi va fi redat circuitului public.

Guvernul a aprobat, în şedinta din 4 ianuarie 2012, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa. Valoarea totală aprobată a investiţiei este de 39.229.000 de lei, inclusiv TVA. Investiţia va fi finanţată prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb