Mircea Căpăţînă se alătură platformei TOKERO ca advisor pe segmentul conturi crypto pe firmă

G.D.
Piaţa de Capital / 5 decembrie 2022

Mircea Căpăţînă se alătură platformei TOKERO ca advisor pe segmentul conturi crypto pe firmă

Interesul companiilor pentru piaţa de tranzacţionare de criptomonede a crescut semnificativ în acest an în România, după cum precizează Marius Morra, CEO & Cofondator TOKERO şi, cu precădere, pentru platforma de exchange pe care acesta a înfiinţat-o împreună cu Sabin Simionescu, conform unui comunicat remis redacţiei. Tranzacţiile anuale medii ale firmelor pe platformă, din experienţa de până acum, încep de la câteva mii de euro per cont şi se ridică la unu sau chiar două milioane de euro.

"Atenţia de care beneficiem din ce în ce mai mult din partea firmelor cu obiecte foarte diferite de activitate, care vor să deschidă conturi corporate la TOKERO, se datorează şi faptului că pe platformele din străinătate procesul este greoi din cauza timpului îndelungat de validare a contului, respectiv nivelului de suport scăzut şi chiar a diferenţelor de limbă. Din ce în ce mai multe firme apelează la serviciile TOKERO inclusiv datorită felului în care am crescut pe piaţă, dar şi pentru că platforma noastră oferă posibilitatea de creare de conturi pentru persoanele juridice încă din 2019. Ne bucurăm de o mare diversitate a aplicanţilor, de la domenii conexe/crypto related, precum agenţii de staking sau proiecte de tokeni, până la agenţii de turism, dezvoltatori imobiliari, companii IT, retaileri sau firme de contabilitate şi avocatură", afirmă Morra. Avantajele majore oferite de TOKERO, precizează acesta, sunt timpul scurt necesar pentru deschiderea unui cont - validarea contului durează doar 2-3 ore (în comparaţie cu câteva luni pe platformele din străinătate) - şi asistenţa specializată dedicată si permanentă, pentru crearea sau administrarea contului de pe platformă. Acestor beneficii se adaugă faptul că TOKERO funcţionează pe aceeaşi legislaţie, iar cantitatea de informaţii şi documente solicitate este semnificativ mai mică. Astfel, disconfortul creat de birocraţie este şi el mult diminuat.

Potrivit sursei citate, în acest context de expansiune a segmentului de tranzacţionare dedicat companiilor, TOKERO atrage un advisor important în echipă, pe Mircea Căpăţînă, antreprenor, marketer şi investitor, cu o experienţă de 16 ani în piaţa IMM-urilor din România, dobândită prin contribuţia la succesul celui mai folosit soft de facturare si gestiune, cu peste 75,000 de afaceri înrolate. "Am văzut în TOKERO un jucător serios, care an de an progresează. Simt că pot contribui în accelerarea acestui progres în special în zona dedicată IMM-urilor, de care se leagă întreaga mea experienţă profesională de 16 ani. Nu sunt cel mai mare fan al criptomonedelor, din cauza riscurilor date de volatilitate şi de lipsa reglementărilor, dar ştiu că universul crypto va fi parte din viitorul nostru. Mă bucur să am şansa să aduc o contribuţie într-o companie neutră care are tracţiune tot mai mare în rândul antreprenorilor", declară Mircea Căpăţînă, care va aduce în colaborarea sa cu TOKERO perspectiva de legătură dintre domeniul financiar-contabil (mai conservator) şi lumea crypto. Odată cu cooptarea acestuia, Marius Morra şi Sabin Simionescu vor dezvolta în cadrul companiei şi un Board of Advisors cu colaboratori specializaţi.

"Cu Mircea am corespondat încă din 2017, din faza de planificare a TOKERO şi ne-a oferit întotdeauna sfaturi preţioase bazate pe o experienţă vastă în lucrul cu small and medium enterprises, exact segmentul pe care îl targetăm şi noi. Buna noastră comunicare şi faptul că activăm împreună în digital ne fac să plecăm la drum cu încrederea că vom reuşi să traducem cât mai bine achiziţiile crypto pe firmă. În plus, pragmatismul lui şi entuziasmul nostru ne vor ajuta să facem lucrurile în parametri cât mai echilibraţi, mai buni şi mai uşor de înţeles pentru toate categoriile de clienţi, inclusiv pentru contabili, prin consiliere în tratamentul financiar şi juridic al achiziţiei de criptomonede", încheie CEO-ul şi cofondatorul TOKERO, se menţionează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro