MNG Airlines din Turcia se va lista la New York, în 2023

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 decembrie 2022

Sursă foto: https://www.mngairlines.com/

Sursă foto: https://www.mngairlines.com/

Operatorul turc de transport aerian de marfă MNG Airlines intenţionează să se listeze la Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE) în urma unei fuziuni în valoare de 676 de milioane de dolari cu Golden Falcon Acquisition Corp., o societatee de achiziţii cu scop special (SPAC) din SUA, conform anunţului făcut săptămâna trecută de cele două părţi, preluat de ch-aviation.com.

Fuziunea este aşteptată să se finalizeze în prima jumătate a anului 2023. Cele două companii au încheiat, în 6 decembrie 2022, un acord definitiv, ca urmare a aprobării tranzacţiei de către consiliile lor de administraţie. Golden Falcon va deveni o subsidiară indirectă, deţinută în totalitate de MNG Airlines, potrivit dosarului depus la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse (SEC) din SUA.

Tranzacţia trebuie să obţină aprobarea acţionarilor Golden Falcon, dar să îndeplinească şi alte condiţii ca să fie finalizată. Veniturile nete din tranzacţie vor fi distribuite acţionarilor existenţi ai companiei, care vor păstra în continuare o participaţie semnificativă.

În calitate de companie listată, MNG Airlines se aşteaptă să obţină o flexibilitate financiară sporită. Directorul executiv al MNG Airlines, Ali Sedat Ozkazanc, a declarat: "Vedem un potenţial semnificativ de creare de valoare prin listarea companiei în SUA şi considerăm că acest lucru ne va permite să realizăm acorduri comerciale transformatoare".

Preşedintele MNG Airlines, Murathan Gunal, a adăugat: "Listarea la NYSE pare un pas firesc în istoria companiei noastre. MNG Airlines este o societate internaţională cu prezenţă globală, incluzând clienţi corporativi multinaţionali în SUA, Europa şi Asia".

În urma tranzacţiei mai sus menţionate, acţionarii Golden Falcon au la dispoziţie următoarele opţiuni: să continue să deţină titlurile lor comune Golden Falcon; să-şi răscumpere acţiunile comune conform Certificatului de constituire Golden Falcon sau să convertească acţiunile lor în titluri nou-emise, constând dintr-o combinaţie de acţiuni ordinare şi titluri convertibile.

Directorul executiv al Golden Falcon, Makram Azar, a declarat că echipa sa de management a analizat peste 500 de ţinte potenţiale de preluare după oferta publică iniţială (IPO) a companiei, din decembrie 2020, însă a derulat timp de zece luni un proces de due diligence extins pentru MNG Airlines. Acesta a subliniat că "profilul puternic de creştere, profitabilitatea, generarea de cash flow" de care dă dovadă compania turcă reprezintă "o oportunitate de investiţie convingătoare".

Preşedintele Golden Falcon, Scott Freidheim, a adăugat: "La momentul ofertei noastre publice iniţiale din decembrie 2020, le-am comunicat investitorilor că intenţionăm să le aducem o companie consacrată în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Israel, cu un istoric convingător, care generează flux de numerar, care are o legătură clară de expansiune transatlantică şi un profil de creştere puternic. Credem că MNG Airlines îndeplineşte atributele pe care le-am stabilit drept criterii-cheie pentru o fuziune".

Fondată în 1996, MNG Airlines operează 3.500 de zboruri anual, deservind peste 15.000 de clienţi corporativi din 41 de ţări. Portofoliul său include servicii charter, zboruri regulate şi servicii ACMI (aeronavă, echipaj, întreţinere şi asigurare).

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro