Nestle îşi vinde mărcile de îngheţată din SUA către Froneri, pe 4 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2019

Nestle îşi vinde mărcile de îngheţată din SUA către Froneri, pe 4 miliarde dolari

Nestle SA, cel mai mare grup alimentar din lume, a decis să înstrăineze activităţile de producţie a îngheţatei din SUA către Froneri Ltd., într-o afacere evaluată la 4 miliarde de dolari, anunţă Reuters. În urma tranzacţiei, controlul brandurilor precum Häagen-Dazs ajunge la Froneri - societatea mixtă pe care compania elveţiană Nestle a creat-o în 2016.

Froneri a luat fiinţă după ce Nestle a unit operaţiunile sale europene de pe segmentul îngheţatei din 20 de ţări cu cele ale R&R, divizie a societăţii franceze de private equity PAI Partners.

Cu operaţiuni în regiuni ce includ America Latină şi Asia, Froneri este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mondială a îngheţatei, cu o cifră de afaceri de aproape 2,9 miliarde de franci (2,91 miliarde de dolari) în 2018.

Afacerea anunţată ieri va extinde prezenţa Froneri în Statele Unite şi este aşteptată să aducă un plus de 1,8 miliarde de dolari vânzărilor sale anuale.

"Suntem convinşi că modelul de afaceri de succes al Froneri poate fi extins pe piaţa SUA", a declarat ieri directorul executiv al Nestle, Mark Schneider.

Nestle are în proprietate drepturile pentru distribuţia îngheţatei Häagen-Dazs în SUA, iar compania americană General Mills Inc. vinde această marcă premium pe pieţele din afara Statelor Unite.

De când a ajuns în fruntea Nestle, în 2016, Schneider a lansat o strategie concentrată pe vânzarea de produse premium, din categoria celor cu creştere ridicată, precum mâncarea de bebeluşi şi cafeaua, renunţând la operaţiunile neperformante.

Anul acesta, compania elveţiană a scos la vânzare marca de alimente Herta, înstrăinând totodată operaţiunile din domeniul îngrijirii pielii către un consorţiu condus de EQT Partners, în schimbul sumei de 10,2 miliarde de franci.

Tranzacţia de vânzare a mărcilor către Froneri este aşteptată să se finalizeze în primul trimestru din 2020, după obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, potrivit anunţului Nestle. Ulterior, compania elveţiană va continua să deruleze operaţiuni pe piaţa îngheţatei din Canada, America Latină şi Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro