Nokia a depăşit joi aşteptările privind profitul operaţional trimestrial şi prognozează vânzări mai mari în 2023

S.B.
Companii / 26 ianuarie

Nokia a depăşit joi aşteptările privind profitul operaţional trimestrial şi prognozează vânzări mai mari în 2023

Nokia a depăşit aşteptările privind profitul operaţional trimestrial şi prognozează vânzări mai mari în 2023, producătorul finlandez de echipamente de telecomunicaţii reuşind să câştige cotă de piaţă, datorită lansării de servicii 5G în ţări precum India, informează news.ro.

"Acum luăm cotă de piaţă", a declarat directorul general Pekka Lundmark pentru Reuters, adăugând că creşterea a avut o bază largă şi numind India "punctul culminant al acestei poveşti".

Acţiunile Nokia au crescut joi cu 5,8% la Helsinki.

Lundmark a declarat că Nokia anticipează încă un an de creştere în 2023, în contrast puternic cu principalul său rival Ericsson.

Ericsson a raportat venituri de bază mai mici decât anticipa în trimestrul patru şi a declarat că se aşteaptă ca o scădere a marjei afacerii sale de reţele să persiste până în prima jumătate a anului 2023, invocând vânzări slabe de echipamente 5G pe pieţe precum Statele Unite.

"Bănuiesc că motivul este că avem o viziune mai optimistă asupra dimensiunii pieţei indiene", a spus Lundmark, întrebat despre perspectiva mai bună a Nokia decât a rivalului său. El a adăugat că Nokia a reuşit, de asemenea, să-şi diversifice baza de clienţi de la furnizori de servicii de reţea la clienţi industriali care îşi instalează propriile reţele private 5G la centrale electrice, utilităţi şi mine, printre altele.

"Estimăm că economia mondială este digitalizată în proporţie de doar 30% în comparaţie cu potenţialul maxim şi este exact ceea ce vedem în afacerile întreprinderilor", a spus Lundmark.

Profitul operaţional comparabil al Nokia din trimestrul patru a crescut la 1,15 miliarde de euro (1,26 miliarde de dolari), de la 908 milioane de anul trecut, depăşind estimarea medie de 924,6 milioane de euro a 10 analişti intervievaţi de Refinitiv.

Vânzările nete au crescut cu 16%, până la 7,45 miliarde de euro, depăşind estimările de 7,11 miliarde de euro.

Pe lângă cererea în creştere din partea clienţilor de afaceri, compania a obţinut şi contracte mari de la operatorii de telecomunicaţii indieni pentru lansarea 5G în acea ţară. Lundmark a spus că problemele privind aprovizionarea cu cipuri s-au atenuat.

"Aşteptând cu nerăbdare 2023, deşi suntem conştienţi de perspectivele economice incerte, cererea rămâne robustă", a spus Lundmark într-un comunicat.

Nokia prognozează vânzări nete anuale între 24,9 miliarde de euro şi 26,5 miliarde de euro, ceea ce presupune o creştere între 2% şi 8%, la curs valutar constant.

Analiştii se aşteaptă la vânzări nete anuale de 25,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro