Noua lege a pieţei de capital intră în vigoare peste treizeci de zile

I. Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2004

SIF-urile vor trebui să convoace, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noului act normativ, adunări generale pentru modificarea statutelor lor

Acţiunile SIF vor fi numerotate şi înseriate în următoarele două luni

Legea pieţei de capital a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial, urmînd să intre în vigoare peste treizeci de zile. Pentru aplicarea noii legi, CNVM urmează să emită reglementări în cel mult 12 luni. De asemenea, CNVM va stabili, prin regulament, perioada în care entităţile reglementate trebuie să se încadreze în prevederile noii legi, perioadă care nu trebuie să depăşească 18 luni. Autorizaţiile emise pentru societăţile de brokeraj şi alte instituţii reglementate de CNVM, înainte de intrarea în vigoare a legii, îşi păstrează valabilitatea. Societăţile în cauză sînt, însă, obligate ca, pînă la termenul stabilit de CNVM, să depună modificări sau completări ale actelor ce au stat la baza acordării autorizaţiilor.

Tot într-un termen de cel mult 18 luni, pînă la convocarea AGA, Bursa de Valori Bucureşti va trebui să procedeze la inventarierea şi reevaluarea patrimoniului, după care se va transforma în societate pe acţiuni. În plus, societăţile de investiţii financiare (SIF) vor trebui să convoace adunări generale extraordinare ale acţionarilor pentru modificarea actelor constitutive, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi. Statutele SIF vor fi modificate în conformitate cu reglementările pe care CNVM va trebui să le emită. Tot legat de acţiunile SIF, legea prevede ca registrele independente să înserieze şi să numeroteze, în termen de 30 de zile, toate acţiunile emise de SIF.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro