Nuclearelectrica încheie un acord cu BWXT Medical Ltd

D.T.
Companii / 17 martie

Nuclearelectrica încheie un acord cu BWXT Medical Ltd

SN Nuclearelectrica SA avansează în dezvoltarea medicinei nucleare în Europa prin acordul inovator cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, acordul dintre Nuclearelectrica şi BWXT Medical Ltd. va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară în Europa, pentru producţia de izotopi medicali.

Scopul iniţial al acordului este de a efectua o analiză de piaţă specifică, pe baza căreia colaborarea se va dezvolta în faze ulterioare.

"Industria nucleară este în prezent esenţială atât pentru generarea de energie electrică curată, cât şi pentru a asigura producţia de izotopi medicali. Având în vedere evoluţiile recente ale pieţei de izotopi medicali, nevoia de a contribui la asigurarea securităţii aprovizionării este în creştere şi, prin urmare, credem că este momentul perfect pentru a urmări această oportunitate şi a implementa cu succes proiecte de producţie de izotopi în centrala nucleară de la Cernavoda. Suntem mândri să ne extindem şi mai mult portofoliul de proiecte în ceea ce priveşte explorarea producţiei de izotopi, prin încheierea acestei colaborări, şi aşteptăm cu nerăbdare să contribuim direct la creşterea sănătăţii umane prin furnizarea, în viitorul apropiat, de izotopi medicali produşi în centrala nucleară de la Cernavoda, care ar putea fi utilizaţi în întreaga lume", a declarat Cosmin Ghiţă, director general, Nuclearelectrica.

"BWXT Medical se angajează să crească aprovizionarea fiabilă cu izotopi medicali care salvează vieţi pentru piaţa de medicină nucleară din întreaga lume. Colaborarea noastră interesantă cu Nuclearelectrica este un pas important pentru a contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi bunăstării a milioane de oameni din întreaga lume şi pentru a ne poziţiona în continuare afacerea pentru a răspunde cererii globale în creştere", adaugă Jonathan Cirtain, preşedinte şi director executiv, BWXT Medical Ltd.

Nuclearelectrica are, potrivit comunicatului, 26 de ani de experienţă operaţională. Prin cele 3 proiecte strategice de investiţii ale sale, (Retehnologizarea Unităţii 1 CNE Cernavodă, Proiectul Unităţilor 3 si 4, Proiectul SMR), compania urmăreşte să furnizeze energie curată, să reducă amprenta de carbon, să susţină Acordul de la Paris şi, pe baza strategiei sale ESG, să sprijine, de asemenea, iniţiative cu impact asupra sănătăţii umane, cum ar fi acest acord.

BWXT Medical Ltd., parte a BWX Technologies, Inc. se ocupă cu producţia de izotopi medicali, produse farmaceutice, dispozitive medicale, consolidând cooperarea pentru a dezvolta în continuare noi tratamente în domeniul medicinei nucleare prin dezvoltarea, fabricarea şi furnizarea de produse de diagnosticare imagistică şi de tratament prin radioterapie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro