Nuclearelectrica va achiziţiona servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru o potenţială achiziţie a activelor Enel

E.D.
Piaţa de Capital / 7 octombrie 2014

SNN a aprobat majorarea capitalului social cu 239,17 milioane lei

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) va achiziţiona servicii de asistenţă, consultanţă juridică sau reprezentare în vederea analizării unei potenţiale achiziţii de către societate a unor active deţinute de grupul Enel în România, potrivit unui raport transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti, care arată hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor de ieri.

Nuclearelectrica a anunţat, în data de 19 septembrie, că analizează oportunitatea rezultată din anunţul posibilei vânzări a operaţiunilor Enel din ţara noastră, după ce ministrul Eugen Nicolescu a declarat acest lucru, în premieră, la conferinţa ziarului Bursa.

Tot în AGA de ieri, acţionarii au aprobat majorarea capitalului social al Nuclearelectrica cu 239,17 milioane de lei, la valoarea de 3,057 miliarde lei.

Acţionarii "Nuclearelectrica" au amânat discutarea punctului care solicită majorarea capitalului cu 241,5 milioane lei, prin emiterea a unui număr de 24.149.991 acţiuni noi, reprezentând aportul terenului plus aportul în numerar al statului, prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009, pentru realizarea Unităţii 2, de la CNE Cernavodă.

Totodată, în AGA s-a aprobat şi prezentarea de către Consiliul de Administraţia unor informări trimestriale privind achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări a căror valoare este mai mare decât 500.000 euro/achiziţie (pentru bunuri şi lucrări), şi respectiv de 100.000 euro/achiziţie (pentru servicii).

Potrivit raportului adunării acţionarilor, în rapoartele administratorilor "vor fi incluse informaţii referitoare la temeiul legal în baza căruia s-a desfăşurat achiziţia, procedura de achiziţie desfăşurată, obiectul contractului de achiziţie, valoarea şi durata acestuia".

Astfel, administratorii vor mai trebui elaboreze un raport anual privind situaţia sponsorizărilor acordate de societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro