O operă de Banksy a fost distrusă în Anglia

A.F.
Cultură / 17 martie

O operă de Banksy a fost distrusă în Anglia

Pictura murală "Morning is broken" de Banksy, care era pe zidul lateral al unei ferme abandonate vechi de 500 de ani, a fost distrusă odată cu demolarea ei, marţi, în oraşul Herne Bay de la malul mării, în Kent, Anglia, potrivit unei postări pe contul de Instagram al artistului, conform News.ro.

Pictura murală "Morning is Broken" arăta un băiat, cu o pisică lângă el, deschizând perdelele din tablă ondulată.

Propietatea Blacksole Farmhouse este deţinută de firma imobiliară Kitewood, care intenţionează să construiască 67 de case în locul ei.

Aşa cum obişnuieşte, pe Instagram, artistul a publicat miercuri câteva fotografii pentru a-şi autentifica lucrarea. "Au distrus-o", a comentat el. În ultima fotografie a seriei, un muncitor, moloz, un excavator şi un tomberon se văd alături de ruinele clădirii demolate.

"Nu ştiam că este un Banksy", a spus George Caudwell, unul dintre contractori, conform News.ro. "Când mi-am dat seama, mi s-a făcut rău, am fost devastaţi", a adăugat el în timp ce a explicat că demolarea a început marţi. Antreprenorul indică faptul că nici el nu ştia că lucrarea este a lui Banksy, nici proprietarul terenului nu o ştia.

Deja în februarie, o pictură murală a artistului stradal, care s-a inspirat în mod clar din violenţa domestică, a fost scoasă de două ori de pe un zid din Margate, o altă staţiune de pe litoral din Kent. "Valentine's Day Mascara" înfăţişa o gospodină într-un şorţ albastru şi mănuşi galbene pentru spălat, împingându-şi soţul într-un congelator. Recunoaştem acolo imaginea caricaturală a gospodinei din reclamele anilor 1950. Două detalii o deosebesc însă: ochiul ei umflat şi un dinte lipsă.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro