Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Oil Terminal anunţă că ANAF Galaţi i-a revocat autorizaţia de antrepozit fiscal

A.A.
Ziarul BURSA #Companii /

Oil Terminal anunţă că ANAF Galaţi i-a revocat autorizaţia de antrepozit fiscal

Compania va contesta decizia 

Oil Terminal (OIL) a anunţat, ieri, că a primit decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Direcţia Generală Regională a Finanţelor Galaţi - Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02 din data de 22.10.2015.

"Societatea Oil Terminal va face toate demersurile necesare în vederea contestării acestei decizii conform prevederilor legale", a transmis compania Bursei de Valori Bucureşti.

Autorizaţia de antrepozit fiscal (scutirea plăţii accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului) a Oil Terminal era valabilă timp de trei ani, de la 1 noiembrie 2015 până la 1 noiembrie 2018, şi era acordată de Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor.

Se pare că, acum, Direcţia Regională Galaţi a avut altă părere, în urma unui control.

În 2015, Oil Terminal obţinuse reautorizarea ca antrepozit fiscal, după ridicarea acestui drept în anul 2010.

Lipsa autorizaţiei de antrepozit fiscal înseamnă că rafinăriile pot trimite benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere, urmând ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal. Astfel, clienţii îşi pierd interesul să mai depoziteze benzină la Oil Terminal în scopul exportului.

Oil Terminal a mai transmis, ieri, că informaţiile deţinute nu conduc la concluzia că revocarea autorizaţiei ar avea impact asupra rezultatului financiar aferent anului 2017.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din Oil Terminal, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu are o participaţie de 13,1%, conform datelor de la jumătatea anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS