"Oltchim" Râmnicu Vâlcea a adus investitorilor câştiguri de 136,76%

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 mai 2011

"Oltchim" Râmnicu Vâlcea a adus investitorilor câştiguri de 136,76%

Investiţiile în piaţa de capital au adus pierderi uşoare, în perioada 26 aprilie - 26 mai, principalii indici fiind în scădere.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, s-a diminuat cu 14,93%, în intervalul analizat.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 9,07%, iar indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 9,82%.

Topul randamentelor a fost condus de titlurile "Olt­chim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT), care s-au apreciat cu 136,76%. În baza Memorandumului iniţiat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi aprobat de Guvernul României, S.C. Oltchim S.A. a anunţat investitorii şi acţionarii săi că a înaintat către OMV Petrom SA, în data de 25 mai anul curent, o ofertă privind cumpărarea instalaţiilor rafinăriei Arpechim-Piteşti.

Pe durata negocierilor, pâna la transferul de proprietate, S.C. Oltchim S.A. a solicitat încheierea unui contract de închiriere a instalaţiilor rafinăriei în temeiul căruia Oltchim să poată începe operarea acestora în cel mai scurt timp posibil.

La capitolul fonduri de investiţii, "BCR Obligaţiuni" a adus investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de unităţi de fond pierderi de 0,72%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 26 aprilie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci nu s-au dovedit inspiraţi, înregistrând pierderi la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o scădere a economiilor de 0,79%, dacă ar fi optat pentru "Pi­raeus Bank".

Cei care au preferat să-şi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat pierderi de 1,45%.

Cotaţia aurului a câştigat 4,47% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 142 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1525 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb