Orange Business Services lansează o soluţie de scanare continuă a vulnerabilităţilor companiilor cu ajutorul AI

D.T.
Companii / 20 februarie

Orange Business Services lansează o soluţie de scanare continuă a vulnerabilităţilor companiilor cu ajutorul AI

Orange Business Services lansează Threats Exposures Management, o platformă de management al vulnerabilităţilor care utilizează inteligenţa artificială pentru a scana, evalua şi raporta riscurile de securitate ale companiilor ori ale instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea şi în mediul online, informează un comunicat remis redacţiei.

Vulnerabilităţile pot fi descoperite în website-uri, aplicaţii web sau în alte resurse cu adrese IP publice proprii.

Odată detectată de către Threats Exposures Management, o vulnerabilitate poate fi evaluată şi trimisă automat către o platformă de management (SIEM - Security Information & Event Management) sau gestionată în cadrul departamentului specializat al clientului. De asemenea, soluţia generează rapoarte periodice, pentru o vizibilitate crescută în cadrul companiei asupra măsurilor de prevenţie care pot fi luate, a rezolvării incidentelor şi monitorizării acestora, adaugă comunicatul.

Datorită tehnologiei AI (inteligenţă artificială), utilizată în unul dintre modulele sale, Threats Exposures Management analizează cantităţi semnificative de date pentru a identifica tendinţe şi modele în comportamentul atacurilor şi vulnerabilităţilor, dar şi pentru a releva istoricul de exploatare, potenţialul de risc şi impactul asupra afacerii. Cu aceste informaţii, soluţia furnizează evaluări şi recomandări precise pentru managementul vulnerabilităţilor, ajutând organizaţia să prioritizeze şi să abordeze cele mai critice probleme de securitate.

Prin implementarea soluţiei Threats Exposures Management de la Orange Business Services, organizaţiile dobândesc: reactivitate îmbunătăţită, prin reducerea riscului exploatării potenţiale a vulnerabilităţilor de securitate de către autorii atacurilor cibernetice, realizându-se astfel o evaluare proactivă continuă; eficienţă operaţională, deoarece prin evaluarea listei de vulnerabilităţi ajută experţii în securitate IT să remedieze mai întâi cele mai critice ameninţări de securitate şi să le abordeze ulterior pe cele minore; acces la un proces de raportare rapidă, prin reducerea volumului de lucru operaţional pentru a identifica şi a prioritiza ameninţările de securitate, respectând atât reglementările interne, cât şi pe cele externe.

"Securitatea cibernetică este un domeniu critic în funcţionarea sănătoasă a unei companii. La fel ca în medicină, prevenţia este preferabilă "medicaţiei" ori intervenţiilor post factum în cazul unui atac. Threats Exposures Management nu este doar o soluţie tehnologică, ci o abordare nouă, inteligentă în ceea ce priveşte securitatea, care ajută marile organizaţii să fie în gardă, să-şi cunoască vulnerabilităţile şi să ia măsuri la timp", spune Florin Popa, Director Business to Business Orange România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro