OxidOS, startup românesc deep-tech pentru industria auto a finalizat o rundă de investiţie de de 1,2 milioane euro

F.D.
Companii / 16 august

OxidOS, startup românesc deep-tech pentru industria auto a finalizat o rundă de investiţie de de 1,2 milioane euro

OxidOS anunţă finalizarea unei prime runde de investiţii de tip seed în valoare totală de 1,2 milioane euro. Runda a fost condusă de EGV, la care s-au alăturat business angels renumiţi, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, echipele DLA Piper şi Nistorescu Law Office au asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei. Early Game Ventures este cel mai activ fond de investiţii din România raportat la anul 2021, menţinându-şi poziţia şi în al doilea trimestru al anului curent, conform rapoartelor internaţionale.

Echipa OxidOS lucrează la un sistem de operare şi unelte de dezvoltare software pentru industria auto. Mai exact, cu ajutorul OxidOS integratorii de componente auto şi companiile de software OEM pentru această industrie vor putea reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat şi cu 40% costurile de dezvoltare, contribuind totodată la

construirea de maşini mai sigure. OxidOS ia astfel parte la revoluţia ce abia începe în industria auto, acolo unde procesul curent de dezvoltare software se bazează pe tehnologii învechite şi pe paradigme de dezvoltare vechi de aproape 50 de ani.

Compania a fost fondată de un grup de cinci specialişti români de excepţie: Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Rădulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) şi Daniel Rosner (business development), remarcabili atât prin experienţa lor, cât şi prin contribuţia pe care o aduc în industria software şi auto.

"Ne aflăm în momentul în care întreaga industrie auto trece printr-o schimbare de paradigmă. Vrem nu doar să fim parte din această revoluţie, ci să ne aducem o serioasă contribuţie. OxidOS va reduce la jumătate timpul necesar dezvoltării de software pentru componentele unei maşini şi va diminua masiv problemele de securitate întâmpinate de producătorii auto", spune Alexandru Radovici, co-fondator şi CEO al OxidOS.

În prezent, piaţa de software auto este în creştere cu o medie anuală de 24%, pe măsură ce maşinile moderne au tot mai multe microcontrolere (până la 100 în fiecare maşină) care necesită software specializat. Sistemul de operare si uneltele puse la dispozitie de catre echipa OxidOS vor permite dezvoltatorilor sa implementeze, verifice si certifice software pentru microcontrolere din cadrul controlerelor electronice din masini mai rapid si cu un grad de siguranta mai mare, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro