PÂNĂ ÎN ANUL 2025AFI Europe vizează atingerea ţintei de zero emisii de carbon pentru toate proiectele sale

V.G.
Companii / 6 octombrie 2022

Emma Toma - Head of Office Division, AFI Europe Romania

Emma Toma - Head of Office Division, AFI Europe Romania

Compania AFI Europe anunţă o serie de planuri ce vizează atingerea unor ţinte ambiţioase privind sustenabilitatea tuturor proiectele sale, reducerea semnificativă a emisiilor de carbon, îmbunătăţirea confortului şi siguranţei ocupanţilor acestora, precum şi transformarea proiectelor în clădiri SMART, cu un grad înalt de acces la tehnologie, arată un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Potrivit strategiei de sustenabilitate a companiei, unul dintre cele mai importante obiective este obţinerea, până în 2025, a certificării "LEED Zero Carbon" pentru toate proiectele de birouri operationale, precum şi a proiectelor care urmeaza sa fie dezvoltate în România. De aceea, AFI Europe România a demarat procesul de obţinere a acestei certificări, proces preconizat să fie finalizat în următorii 2 ani.

Compania Colliers va acorda consultanţă în acest proces de certificare, care va viza în primul rând clădirile operaţionale din portofoliul AFI Europe România. Pe baza unei evaluări iniţiale, vor fi emise o serie de recomandări pentru a fi implementate, precum: creşterea eficienţei energetice (prin optimizare BMS, iluminare LED şi control al sistemelor cladirilor, îmbunătăţirea izolării termice şi alte îmbunătăţiri tehnice), prin folosirea energiei verzi (electricitate provenită 100% din surse regenerabile) şi planificarea unor măsuri de diminuare a emisiilor de carbon rezultate din combustibili fosili.

"AFI Europe abordează reducerea impactului clădirilor de birouri pe care le gestioneaza asupra mediului, angajându-se să obţină certificarea LEED Zero Carbon pentru întregul său portofoliu de birouri. Obţinerea neutralităţii emisiilor de carbon, până în 2050, este un obiectiv al Uniunii Europene, iar AFI Europe România va fi un pionier pe piaţa românească prin aceste îmbunătăţiri implementate din timp. Suntem încântaţi de faptul că echipa noastră de consultanţă strategică ESG va consilia AFI pe parcursul procesului de certificare LEED Zero Carbon. Programul are abilitatea unică de a confirma această etapă în domeniul sustenabilităţii, prin abordarea problematicii schimbărilor climatice şi încurajarea unui progres accelerat pe toate cele 3 planuri - oameni, planetă şi profit", a menţionat Oana Stamatin, ESG Chief Officer - CEE & România, Colliers.

Pe termen lung, strategia AFI Europe vizează o abordare carbon free pentru toate proiectele de birouri care vor fi dezvoltate in România, astfel încât angajamentul faţă de dezvoltarea sustenabilă a clădirilor proprii să anticipeze şi să devanseze obiectivele stabilite la nivel european.

7 clădiri de birouri certificate din punct de vedere al sustenabilităţii

Până în prezent, AFI Europe a obţinut certificări "verzi" LEED şi BREEAM pentru toate cele 7 proiecte de birouri din portofoliu: AFI Park, AFI Tech Park, AFI Victoriei Plaza, AFI Park Floreasca, AFI Lakeview, AFI Park Timişoara si AFI Park Braşov, dar şi pentru centrul comercial AFI Braşov şi complexul rezidenţial AFI City Bucureşti Noi, care a primit certificarea Green Homes din partea Consiliului Român al Clădirilor Verzi (RoGBC). Mall-urile AFI Cotroceni şi AFI Ploieşti sunt în proces de certificare ca si constructii "verzi".

În ce priveşte măsurile legate de confortul şi siguranţa chiriaşilor, compania a investit în 2021 aproximativ 1 milion de Euro în cel mai nou sistem de purificare a aerului prin ionizare Bi-polară, care a fost instalat în toate clădirile de birouri din portofoliul AFI. Pentru a oferi condiţii optime de funcţionare şi a sprijini creşterea productivităţii tuturor ocupanţilor clădirilor de birouri din portofoliu, calitatea mediului interior este asigurată printr-o ventilaţie îmbunătăţită şi aport sporit de aer proaspăt, reducerea poluanţilor din aer proveniţi de la materialele de construcţie, confort termic adecvat şi acces la lumină naturală.

De altfel, la inceputul acestui an, compania a anunţat obţinerea certificării Well Health & Safety pentru întregul său portofoliu de clădiri de birouri din România. Aceasta acoperă cinci zone cheie, incluzând proceduri de curăţare, managementul calităţii aerului şi serviciile de sănătate.

"Suntem constant preocupaţi să oferim un mediu de lucru sănătos şi sigur tuturor chiriaşilor prezenţi în proiectele noastre de birouri, apelând la cele mai moderne sisteme existente la ora actuală. Din punctul nostru de vedere, bunăstarea şi sănătatea sunt invariabil legate de impactul pe care noi îl avem asupra naturii. Acesta este şi motivul pentru care toate acţiunile noastre din ultimii ani converg in direcţia sustenabilităţii, atât în faza de construcţie a proiectelor, prin achiziţionarea de materiale sustenabile şi reducerea amprentei de carbon aferente procesului de construcţie, cât şi în ce priveşte modul de funcţionare şi utilizare a clădirilor de birouri. Investim semnificativ în cele mai noi soluţii de reducere a consumului de apă şi energie, de utilizare a resurselor regenerabile, de colectare selectivă a deşeurilor, precum şi de încurajare a transportului sustenabil al chiriasilor nostri prin folosirea bicicletelor şi a maşinilor electrice", declară Emma Toma - Head of Office Division, AFI Europe Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro