Parada militară dedicată Centenarului s-a încheiat

T.T.
Cultură / 01 decembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au acordat îngrijiri medicale pentru 17 persoane care asistau la parada de la Arcul de Triumf, trei fiind transportate la spital.

Principalele simptome au fost reprezentate de lipotimie şi hipotermie.

------

La momentul defilării reprezentanţilor Jandarmeriei pe sub Arcul de Triumf, câţiva participanţi la paradă au huiduit şi au afişat bannere cu mesajul "Ruşine Jandarmeriei".

Unele dintre persoanele prezente la paradă au scandat: "Jandarmeria apără hoţia".

Un alt incident de la manifestarea de astăzi a fost acela că o maşină de epocă s-a defectat şi nu a mai fost utilizată în cadrul ceremoniei.

------

Aproximativ 4.000 de militari români şi străini din toate categoriile de forţe au defilat, astăzi, de 1 Decembrie, la parada de Ziua Naţională a României, desfăşurată la Arcul de Triumf din Capitală.

Parada a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional. Au fost trase salve de tun, iar şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf, după care a urmat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie în războaiele mondiale şi în teatrele de operaţii.

Anul acesta, parada a fost deschisă, în premieră, de Aviaţia Militară.

La parada militară au asistat premierul Viorica Dăncilă, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, miniştri, parlamentari, foştii şefi de stat Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, lideri de partide, reprezentanţi ai Armatei, veterani.

------

Parada militară de la Arcul de Triumf a început, la eveniment asistând mii de oameni.

În tribuna oficială sunt preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, miniştri, parlamentari, dar şi alţi oficiali.

La sosire, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu onoruri militare, după care a fost interpretat Imnul de stat.

Prin faţa spectatorilor vor trece aproximativ 4.000 de militari şi specialişti, cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave.

Între aceştia vor fi şi aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere: Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază.

De asemenea, participă la parada de 1 Decembrie Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir" şi Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

Anul acesta, în premieră, parada militară naţională este deschisă de aviaţia militară, în frunte cu un elicopter din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, purtând drapelul naţional.

Potrivit estimărilor, 30.000 de români vor veni să vadă parada din Bucureşti, iar după încheierea acesteia MAI va organiza, în Parcul Herăstrău (intrare Pavilion H), o expoziţie de mijloace tehnice, acompaniată de un concert de muzică de fanfară.

La Alba Iulia, ceremonia militară va începe la ora 15.30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la aceasta urmând să participe aproximativ 1.600 de militari şi specialişti, cu 150 de mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare se vor regăsi militari şi tehnică ale armatei poloneze.

Pe parcursul desfăşurării ceremoniilor din Bucureşti şi Alba Iulia vor fi executate câte 21 de salve de tun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro