Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PENTRU 150 MILIOANE DE ACŢIUNI FP doreşte lansarea unei oferte publice de răscumpărare

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

FP doreşte lansarea unei oferte publice de răscumpărare

Discount de tranzacţionare de 26% între preţ şi VUAN, peste obiectivul administratorului de 15%  

Franklin Templeton, adminis­tratorul Fondului Proprietatea (FP), doreşte să lanseze o ofertă publică de răscumpărare pentru 150 milioane de acţiuni FP, operaţiunea făcând parte din cel de-al zecelea program de răscumpărare aprobat de acţionarii Fondului în luna noiembrie a anului trecut, se arată într­-un raport la emitentului remis operatorului pieţei noastre de capital.

În acest sens, Franklin Templeton a depus ieri spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentul de ofertă, operaţiunea de piaţă constând atât în cumpărări de acţiuni listate la Bucureşti cât şi de GDR-uri listate la Londra.

"Se anticipează că detaliile complete ale ofertei, inclusiv preţul, vor fi anunţate dacă şi când oferta va fi implementată şi aprobarea de la ASF obţinută", se meţionează în raportul Fondului, care estimează că va primi avizul pozitiv de la Autoritate în termen de zece zile lucrătoare de la data depunerii documentelor la supraveghetorul pieţei.

În aceste condiţii, Fondul a suspendat, începând cu data de 14 iunie, execuţia zilnică a programului de răscumpărare a acţiunilor şi a GDR-urilor, iar reluarea achiziţiilor se va realiza, după închiderea ofertei de cumpărare, dacă aceasta va fi lansată.

Prin cel de-al zecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, ce a demarat la începutul lui 2019 şi se va încheia la finalul anului, Franklin Templeton are în vedere răscumpărarea unui număr de 750 milioane de acţiuni, operaţiune de piaţă ce are drept scop creşterea cotaţiei FP, prentru a reduce discount-ul dintre preţ şi Valoarea Unitară a Activului Net care acum se situează la circa 26%, peste obiectivul de 15%, avut de administrator.

La finalul lunii mai, pentru prima dată de la listarea la BVB din 2011, cotaţia FP a atins preţul de 1 leu/titlu, echivalent cu valoarea nominală la care au fost despăgubite persoanele care au fost expropriate abuziv de către regimul comunist.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB este de 9,6 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. NU DORESTE NIMENI , AICEA DEZINTERESAT !!! IN COMUNICAT , AR FI TREBUIT SA SPUNA : MILIARDARUL ''''' VULTUR , '''''' VREA !!! S-AU , EVENTUAL , ORDONA !!! SA-SI VANDA , CAT MAI REPEDE , DIN MILIARDELE DE ACTIUNI , PE CARE LE MAI ARE , LA FONDUL PROPRIETATEA !!! NU MAI ARE RABDARE , SA MAI ASTEPTE , SA LE VANDA CU TARAITA , ADICA , DOAR 3 000 000 - 4 000 000 DE BUCATI , PE SAPTAMINA !!! VREA , MAI MULTE DINTR-O DATA !!! ADICA , '''''' VREA EL ''''''' , NU , '''''' DORESTE ''''''' , ADMINISTRATORUL FP !!! A DEVENIT OBISNUINTA , IN TARA ASTA : CAND 1 AMERICAN BOGAT , BATE DIN PICIOR , LUMEA STA IN POZITIE DE DREPTI , SI STRIGA : ''''''' SMIRNAA '''''''' !!! DOAR , E AMERICAN , CE NAIBA !!! 70 DE ANI I-AM ASTEPTAT SA VINA , SA NE SCAPE DE JUGUL COMUNIST , SI N-AU VENIT !!! VIN ACUM , DE CEVA TIMP INCOACE , SI , ''''''' VOR '''''''!!! SI , ''''''' ORDONA '''''' !!! LASAND GLUMA , LA O PARTE , SE PUNE INTREBAREA : CE STIE , OARE IN PLUS , OMUL ASTA , FATA DE NOI , CEI DIN ROMANIA ??? URMEAZA IN CURIND , CRIZA MONDIALA ??? DOAR 1 CADERE CEVA MAI MICA A BURSELOR ??? STIM CA DE CEVA TIMP ADUNA BANI PESTE BANI !!! CASH !!! O FI STIIND EL CEVA , DAR NU SPUNE !!!

    1. Nene, ai nevoie de niste calmante.

      MULTUMESC , TOVARASE BINEVOITOR !!! POATE , CA DA !!! NUMAI , CA M-AM SATURAT , DE ATATA NEDREPTATE , SI , MAI ALES , DE ATATA SLUGARNICIE PREFACUTA , IN TARA ASTA !!! SI ,DE COMUNISTII , DEVENITI , PESTE NOAPTE , ASA ZISI , '''''''' CAPITALISTI '''''''' !!! SA STII , TOVARASE BINEVOITOR , CA , CAPITALISMUL ADEVARAT , NU A VENIT INCA IN ROMANIA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS