PENTRU ADUNAREA DE LA MIJLOCUL LUNII VIITOAREBoard-ul Prefab a completat ordinea de zi cu solicitarea SIF Muntenia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iunie 2021

Board-ul Prefab a completat ordinea de zi cu solicitarea SIF Muntenia

Propunerea SIF-ului include ca, din banii obţinuţi din vânzarea imobilelor pentru a cărei aprobare este convocată AGA, să fie distribuite şi dividende

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii Prefab (PREH) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor companiei din data de 15 iulie, când se va supune la vot vânzarea unor imobile, cu solicitarea venită din partea SIF Muntenia (SIF4), ce include mai multe condiţii privind vânzarea, dar şi distribuirea de dividende din banii încasaţi, reiese dintr-un raport al companiei publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, SIF-ul propune ca, preţul minim final de vânzare al fiecărui imobil/activ, ce oricum trebuie aprobat de Consiliu prin decizie luată cu majoritatea voturilor, să fie dat de valoarea stabilită prin raportul de evaluare, ce va fi întocmit în vederea vânzării activelor.

"În ipoteza în care există mai multe oferte pentru acelaşi imobil, preţul de vânzare va fi stabilit prin licitaţie publică cu strigare cu preţ în urcare în pas de 5% din valoarea activului sau prin negociere directă la preţul cel mai mare oferit", se arată în noua variantă a convocatoriului acţionarilor Prefab.

De asemenea, faţă de varianta iniţială, în care se propunea ca banii obţinuţi de companie din vânzarea activelor să fie folosiţi pentru plata unor credite bancare existente, acum acţionarii vor avea pe ordinea de zi ca banii să fie direcţioanţi atât către plata unor credite dar şi către alocarea de dividende.

Conform raportului Prefab, imobilele pe care compania vrea să le vândă nu contribuie la realizarea obiectului său principal de activitate, iar valoarea lor totală este de sub 20% din valoarea imobilizărilor nete minus creanţele pe durata unui exerciţiu financiar. În esenţă, este vorba despre două imobile din Călăraşi, unul compus dintr-un teren de 298 metri pătraţi şi construcţii, respectiv un bloc de locuinţe P+4, cu 20 de apartamente. Celălalt este compus dintr-un teren de 7.820 mp, pe care se află construcţii în suprafaţă totală de 1.921 mp şi echipamente (construcţii industriale, edilitare, anexă ferme). De asemenea, conducerea companiei propune vânzarea a şapte terenuri intravilane situate în comuna Modelu din judeţul Călăraşi, în suprafaţă totală de 30.177 mp. În plus, societatea mai vrea să înstrăineze imobile din staţiunea Jupiter, compuse din teren de 6.500 mp şi construcţii în suprafaţă de 751 mp.

Acţionarul majoritar al producătorului de materiale de construcţii este Romerica International, companie controlată de Marian Miluţ, deţine 83,01% din Prefab, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 12,97% din companie.

În perioada ianuarie - martie 2021, Prefab a obţinut un profit net de 3,22 milioane lei, de aproape cinci ori mai mare decât cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 23,45 milioane lei, în creştere cu 20%, pentru acelaşi interval de raportare.

Faţă de preţul de închidere al acţiuni PREH de la finele săptămânii trecute, de 2,48 lei, valoarea de piaţă a companiei era de 120,36 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tu Sif 4 ai uitat să dai dividende dar de la alții ceri! Cum poate cineva să aibe asemenea tupeu!

    1. Daaaa, chiar asa hotul striga hotul,eu cred ca se vor da mai mult de jumatate din vanzari la dividende ,avand in vedere ce profituri mari vor avea anul acesta.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro