PENTRU FINANŢAREA COMPANIILOR ROMÂNEŞTICredit Europe Bank ia un credit de 40 de milioane de euro de la BERD

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 decembrie 2016

Credit Europe Bank ia un credit de 40 de milioane de euro de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat, ieri, că va oferi Credit Europe Bank (Româ-nia) o finanţare de 40 milioane de euro, în trei tranşe, pentru a creşte accesul la finanţare al companiilor româneşti, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

"Finanţarea bancară şi non-bancară rămâne limitată, iar extinderea accesului la finanţare este una din priorităţile BERD în România", a declarat directorul regional al BERD pentru România, Matteo Patrone.

Potrivit directorului BERD pentru băncile din UE, Lucyna Stanczak-Wuczynska, creditul va asigura finanţare pe termen lung care va sprijini planurile de dezvoltare a afacerilor Credit Europe Bank în sectorul IMM-urilor.

Credit Europe Bank este deţinută de compania olandeză Credit Europe Bank NV, la rândul său parte a grupului Fiba Holding AS din Turcia.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi ţări precum Turcia. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ 7,3 miliarde de euro în peste 380 de proiecte din România. În 2014, România a fost a şasea ţară în topul principalilor beneficiari de investiţii BERD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro