PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUIGrupul Connections - venituri în creştere cu 21%, dar profit în scădere

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie

Grupul Connections - venituri în creştere cu 21%, dar profit în scădere

Connections Consult, companie specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, a raportat, pentru prima jumătate a anului, venituri consolidate din exploatare de 25,2 milioane de lei, în creştere cu 21%, dar un profit net în scădere, conform raportului publicat ieri de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Creşterea veniturilor este rezultatul semnării unor contracte noi importante atât de către societatea Connections Consult cât şi de către societatea Brusch Services. Totodată au fost suplimentate resurse pentru unele contracte aflate în derulare în cadrul societăţii Brusch Services. Principalele proiecte aflate în derulare în perioada analizată au avut ca beneficiari companii din cadrul unor sectoare economice strategice, precum sectorul energetic şi al serviciilor financiare", se arată în raport.

Pe de altă parte, veniturile au fost cu 14% sub cele estimate de Grup, pe fondul neconcretizării unuia dintre proiectele de outsourcing anticipate. "Cu toate acestea, până la finele anului 2022, Grupul estimează că va reuşi să îşi atingă ţintele bugetate", se mai specifică în document.

Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 23,7 milioane de lei, cu 23% peste cele din primele şase luni ale anului trecut. Cheltuielile cu personalul au fost de 12,9 milioane de lei, cu 19,8% peste cele din primele şase luni ale lui 2021, în timp ce alte cheltuieli de exploatare s-au ridicat la 9,5 milioane de lei, în creştere cu 29%.

În aceste condiţii, pentru perioada ianuarie-iunie 2021, Connections Consult a raportat un rezultat operaţional de 1,51 milioane de lei, cu 2% sub cel din primele şase luni ale trecut. Profitul net a fost de 0,97 milioane de lei, cu 29% sub cel din prima jumătate a anului 2021.

La nivel individual, compania a obţinut, în prima jumătate a anului, un profit de 1,56 milioane de lei, aproape dublu comparativ cu cel din primele şase luni ale lui 2021, de 0,8 milioane de lei.

Bogdan Florea, CEO al Connections Consult, spune: "Pieţele globale se pregătesc pentru o contracţie accentuată, cu influenţe nefaste din direcţia inflaţiei galopante, a crizei energetice şi a celei alimentare. Aceste elemente ne îndreptăţesc să evaluăm anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor. Connections pregăteşte din această toamna strategia pentru 2023 pentru a putea miza în mod realist pe o creştere substanţială anul viitor".

Connections a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în luna septembrie a anului trecut. Bogdan Florea deţine 75% din companie a cărei evaluare se ridica ieri, la ora 12:00, la 39,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Interes 'maxim' pentru aceasta companie, dupa cum se vede si din numarul de comentarii la acest articol (cel putin pana acum).

  Multumim Trade ville, pentru oportunitate, ne mai vedem si la alte plasamente (la pastele cailor, adica). 

  PS.  

  De cate ori a mentionat CC numele companiei Ui Path in documentul lor de oferta si in articolele de promovare premergatoare plasamentului privat? 

  De cate ori l-au mentionat in articolul de mai sus, acum ca Ui Path e pe drojdie?

  Nu mai e de interes Ui Path pentru CC sau documentul de oferta formulat de Trade ville a fost o gargara la limita de manipulare a pietei? 

  1. trebuia sa dai cu bata-n balta, firma merge foarte bine, e contextul diicil si lipsesc cumparatorii

   sa vezi cand revine piata cresteri 

   Pana nu ajunge pretul pe la 0.5 lei nu se vor face tranzactii si nu va fi interes la cumparare, este o firma extrem de scumpa si fara perspective de profit pentru actionari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro