Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Bursa de Valori Bucureşti - profit în creştere cu o treime

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Bursa de Valori Bucureşti - profit în creştere cu o treime

Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primul semestru al acestui an, un profit net de 6,99 milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultatul fiind dat, în proporţie de 85%, de segmentul de tranzacţionare al Grupului, informează operatorul pieţei noastre de capital.

Veniturile operaţionale ale grupului BVB au înregistrat o valoare de 21,3 milioane de lei, în prima jumătate a anului, în creştere cu 5% faţă de primele şase luni ale anului trecut, pe fondul creşterii activităţii de tranzacţionare a BVB, a creşterii veniturilor din activitatea de compensare-decontare dar şi a activităţii de registru a Depozitarului Central, potrivit raportului BVB.

Veniturile generate de BVB, reprezentând segmentul de tranzacţionare al grupului, în primul semestru al anului 2018, au fost de 13,18 milioane de lei (excluzând tranzacţiile intra-grup), în urcare cu 2% faţă de primul semestru al anului 2017, când s-au situat la 12,96 milioane de lei.

Veniturile din activitatea de post-tranzacţionare desfăşurată de Depozitarul Central, în primul semestru al anului 2018, s-au situat la 4,99 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, în principal pe fondul creşterii valorii portofoliului administrat de custozi.

Pentru acelaşi interval de raportare, cheltuielile operaţionale au urcat cu circa 1%, până la valoarea de 14,49 milioane de lei, astfel încât, profitul operaţional consolidat, a urcat cu 14%, până la 6,81 milioane de lei.

Rezultatul net financiar consolidat s-a ridicat, la finalul primelor şase luni ale anului, la 1,86 milioane de lei, cu mult peste cel obţinut după primul semestru al anului trecut, de 0,1 milioane de lei.

Activele totale la nivel consolidat ale BVB erau, la finalul primului semestru al acestui an, de 191,2 milioane de lei, valoare mai mică cu circa 6%, faţă de cea raportată la finalul anului trecut, în principal ca urmare a scăderii activelor curente.

Datoriile totale ale Grupului sunt doar pe termen scurt şi la sfârşitul lunii iunie 2018 erau în sumă de 72,71 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de cele raportate la începutul anului curent.

Valorea de piaţă a emitentului este de circa 198,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS