Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Piaţa spa a ajuns la 6,9 milioane de euro

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Piaţa spa a ajuns la 6,9 milioane de euro

Piaţa de relaxare din România a ajuns la 6,9 milioane de euro, în 2014, în creştere cu 6% faţă de 2013, potrivit unui studiu realizat de platforma despreSpa.ro.

În 2014, numărul clienţilor SPA a ajuns la 153.000 de persoane, dintre care 135.000 au fost români, conform studiului citat.

"Dacă în 2005, piaţa spa debuta prin prezenţa Eden Spa ca prim centru de zi deschis în Bucureşti, iată că peste aproape 10 ani număram circa 70-80 locaţii care îşi pot încadra serviciile în gama celor spa&wellness", a spus Liliana Paraipan, Spa Consultant & Trainer at Spabusiness.ro.

Studiul indică tendinţe de fidelizare în creştere pentru că în 2014, Spa-ul a avut mai mulţi fani, iar costul mediu al unui tratament a fost de 150 de lei.

În topul terapiilor preferate de clienţii din ţara noastră se numără: masajul de relaxare, masajul în profunzime (Deep Tissue) şi tratamentele faciale.

Elena Dimian, managerul Health Club InterContinental a declarat: "Momentan, Bucureştiul nu poate deveni o destinaţie pentru turismul de wellness. Competiţia este foarte mare, de exemplu cu Budapesta, care are hoteluri cu ape termale. Însă dacă se fac investiţii în centre specializate, este posibil ca, pe termen lung, să putem deveni competitivi".

Potrivit studiului citat, 40% dintre respondenţi au intrat într-un centru spa în vacanţă, iar 32% ar merge mai des dacă ar avea un venit mai substanţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie