Poşta Română va distribui până la sfârşitul lui octombrie peste 90% din cardurile de sănătate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 08 septembrie 2014

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani, dar peste 90% urmează să fie distribuite până la sfârşitul lunii octombrie.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează să fie livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Contractul are însă un vârf de sarcină de 6 săptămâni, începând cu 18 septembrie, dată de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sănătate, potrivit directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu, citat de Mediafax. Astfel, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sănătate.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

Acordul-cadru dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Victor Ponta a declarat cu ocazia semnării că s-a pierdut peste un an de zile în implementarea proiectului din cauza unor fapte grave de corupţie ale fostei conduceri a CNAS, însă cardul va sigura contribuabilii că banii pe care îi plătesc ajung să fie folosiţi pentru servicii de sănătate şi nu pentru decontarea unor servicii fictive, care îi îmbogăţesc pe unii.

Premierul s-a arătat bucuros şi de faptul că distribuirea cardurilor va fi realizată de Poşta Română.

El s-a arătat convins că între instituţiile publice şi Poşta Română, cu respectarea procedurilor de achiziţii publice, "mai sunt multe de făcut împreună", în special în modernizarea procedurilor dintre cetăţeni şi serviciile publice.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a precizat, la rândul său, că din cele peste 13 milioane de carduri câte vor fi imprimate în total, în ultimele 6 luni au fost tipărite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost plătite 123 milioane lei. Bănicioiu a adăugat că alte un milion de carduri sunt în curs de imprimare.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei în 2013, Poşta este cel mai mare operator local de profil.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro