Premierul Italiei: Statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina finanţat din activele ruseşti îngheţate

F.D.
Internaţional / 15 iunie

Sursa foto: Platforma X Giorgia Meloni

Sursa foto: Platforma X Giorgia Meloni

Statele Uniunii Europene nu vor fi implicate direct pentru moment în împrumutul de 50 miliarde de dolari pe care ţările din G7 au în vedere să-l acord Ucrainei pe baza veniturilor provenite din activele ruseşti îngheţate, a declarat sâmbătă şefa guvernului italian Giorgia Meloni, relatează Reuters.

În cursul summitului lor anual în sudul Italiei, ţările G7 au decis să acorde împrumuturi care vor fi asigurate prin dobânda acumulată din fondurile ruseşti blocate.

"Împrumutul de circa 50 miliarde a fost deja anunţat şi va fi acordat de SUA, precum şi de Canada, Marea Britanie şi probabil Japonia în limitele constrângerilor lor constituţionale", a afirmat Meloni într-o conferinţă de presă.

"În prezent, naţiunile europene nu sunt implicate în acest împrumut, ţinând cont de faptul că activele sunt toate mobilizate în Europa", a adăugat ea, lăsând să se înţeleagă că contribuţia blocului constă în furnizarea unui mecanism de garanţie pentru rambursarea împrumutului.

Funcţionari din UE au declarat pentru Reuters la începutul săptămânii că blocul celor 27 de naţiuni, care cuprinde Franţa, Germania şi Italia, membre ale G7, ar putea furniza cam jumătate din sumă, ceea ce pare să contrazică afirmaţiile premierului italian.

Circa 260 miliarde de euro (278 miliarde de dolari) din activele ruseşti, cum ar fi rezervele băncilor centrale, au fost îngheţate în virtutea sancţiunilor impuse ca urmare a invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022.

Circa 190 miliarde de euro din aceste active sunt deţinute de Euroclear, Depozitar Central Internaţional de Titluri de Valoare (ICDS) cu sediul în Belgia, ceea ce face ca UE să fie un actor-cheie în orice plan de utilizare a activelor. Statele Unite deţin aproximativ 5 miliarde de dolari din aceste active.

Meloni a mai spus că nu este îngrijorată de perspectiva ca activele ruseşti să fie deblocate înainte ca împrumutul să fie rambursat, deoarece acest lucru s-ar putea întâmpla doar ca urmare a unei negocieri de pace care ar include angajamente privind modul de reconstrucţie a Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cele 300 mld dolari bani rusesti ar putea fi investiti acum in bonduri de stat americane la 10 ani cu o dobanda de 4.2% si vor genera dobanzi anuale de 12,6 mld dolari.

    Dar marele avantaj al investitiei acum in bonduri americane este ca acestea sunt ieftine. Daca, sa zicem, banii vor trebui returnati returnati Rusiei peste 5 ani si nu peste 10 ani, aceste bonduri vor fi vandute mai scump peste 5 ani, poate chiar si cu un profit de 10-20%.

    Oricum, m-as mira ca acesti bani sa fie returnati mai repede de 10 ani, pentru ca urmeaza negociere grele cu Rusia in legatura cu plata despagubirilor pentru distrugeri, pentru crimele de razboi si pentru reconstructia Ucrainei. De asemenea, Europa va avea nevoie si de garantii materiale ca un viitor dictator al Rusiei nu va mai declansa un alt razboi in Europa. 

    din titlu= "Statele UE nu se vor implica direct în împrumutul G7 pentru Ucraina "

    din text= "a adăugat ea, lăsând să se înţeleagă că contribuţia blocului constă în furnizarea unui mecanism de garanţie pentru rambursarea împrumutului." 

    traducere din text = "Împrumutul de circa 50 miliarde a fost deja anunţat şi va fi acordat de SUA, precum şi de Canada, Marea Britanie şi probabil Japonia "  

    dar in cazul in care Ucraina NU va returna acest imprumut = europa care garanteaza "pentru rambursarea împrumutului" = europa va plati cele 50 de miliarde  

    deci tragem linie si concluzia este = ucraina NU va plati si Europa va plati 50 de miliarde catre SUA , Canada , Marea Britanie , Japonia  

    si uite asa Europa se face datoare cu alte 50 de miliarde  

    de aceasta manevra ?= se vede la alegerile recente ca europenii nu mai vor sa plateasca pentru ucraina si = partidele care sustin razboiul au pierdut alegerile ( franta , germania , spania )  

    asa incat se (pre)face ca nu europa da banii , ea europa ii doar garanteaza si ii vor plati inapoi catre SUA , canada daca Ucraina Nu ii va da inapoi ( lucru evident dar ascuns pentru cetatenii votanti ai europei ) 

    evident ca ucraina NU va plati inapoi acest imprumut si tot europa il va plati

    Banca central europeana va mai tipari 50 de miliarde pe care le vor plati toti cetatenii europei prin taxa numita inflatie . 

    1. Cine a pornit razboiul in 24 Februarie 2022 sa plateasca...nu cel care se apara

      razboiul a pornit in 2014 ( 10 ani mai devreme decat versiunea oficala)

      in 2014 a avut loc maidanul cand fortele ucrainiene proeuropene susutinute si de SUA au alungat presedintele pro-rus ales prin vot democratic. 

      bineinteles cei care au luat puterea puterea ( ucrainienii pro-europa ) au spus ca a fost o revolutie  

      cei care au pierdut puterea ( ucrainenii pro-rusia si rusii din ucraina) su spus ca a fost o lovitura de stat orchestrata de america si deghizata in revolutie  

      a urmat un razboi interetnic intre ucrainenii din vestul ucraineni si rusii din estul ucrainei  

      si un acord de pace de la minsk din 2015 , un acord semnat si de ucraina dar pe care ucraina a refuzat sa il duca la indeplinire. 

      putin a asteptat 7 ani ca ucraina sa isi respecte cuvantul de onoare dat prin semnarea tratatului de pace  

      dar ucraina a refuzat sa respecte tratul de pace  

      mai mult s-a inarmat cu ajutor de la SUA si Europa si s-a pregatit de ofensiva impotriva donbasului contra-revolutionar  

      de abia atunci a intrat rusia pe fata in razboi

      ar fi de amintit ocuparea de catre rusia a crimeei unde rusia are baza militara si care este locuita in proportie de 80 % de locuitori rusi si 15 % tatari si doar 5 % ucraineni . 

      Ce n-a inteles Putin este ca in lumea civilizata problemele se rezolva prin dialog si negocieri si nu prin crime, prin distrugeri si prin rapirea a 20.000 de copii ucraineni.

      I-a ”eliberat” Putin pe etnicii rusi din sudul si estul Ucrainei de nu a mai ramas nimic din ei. Ce sens rational si uman are ”eliberarea” etnicilor rusi din Ucraina cand tu ii omori si ii violezi pe capete, le distrugi casele? In teritoriile ocupate nu va mai investi nimeni niciodata, nu vor mai exista locuri de munca, campurile sunt pline de mine neexplodate. 

      Ba chiar mai mult, ce sa vezi, in loc sa-i primeasca cu flori, milioanele de etnici rusi din Ucraina au ales sa fuga din calea ” fratilor eliberatori” si s-au refugiat in Occidentul decadent. 

      Cu fiecare zi care trece sanctiunile Occidentului vor tot mai dure, nicio banca chineza nu o sa mai accepte plati catre Rusia si nicio firma straina nu o sa mai investeasca in urmatorii 20 de ani in Rusia. Nimeni nu va uita amenintarile lui Putin, Medvedev, Javrov, Zaharova etc. 

      Ca sa-l parafrazam pe di Lampedusa: ”Vremea gheparzilor a trecut! Acum e vremea hienelor de la Kremlin”.

      Si daca China nu va face ceva ca sa potoleasca Axa Raului (unde are o influenta mai mare decat Occidentul) rezultatul va fi ca toata lumea se va umple de arme nucleare.

      Si Putina si Xi Jinping ar trebui sa inteleaga ca haosul, escaladarile neincetate si dezordinea tot mai mare in relatiile internationale sunt foarte periculoase in lumea de azi. Cred ca dictatorii fac o mare greseala ca subestimeaza dorinta Occidentului de a se proteja, deja cursa inarmarilor a inceput.

      Poate ca a venit timpul ca China sa renunte la frustrarile ei de gradinita si sa se ridice la statutul si rolul de mare putere economica si militara. China are evident capacitatea de a deveni un esential pol de stabilitate si prosperitate in lume, dar pana acum a preferat sa faca ”parteneriate fara limite” cu tot felul de tembeli care vor sa ne distruga pe toti (inclusiv pe ei). 

    Europa a ajuns o păpușă în mâinile americanilor...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb