Preşedintele a retrimis Parlamentului completarea la Legea educaţiei

Ziarul BURSA #Cultură / 10 aprilie 2019

Preşedintele a retrimis Parlamentului completarea la Legea educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea art. 70 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede introducerea unor noi dispoziţii privind înfiinţarea Catalogului şcolar on-line.

Klaus Iohannis arată că textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziţii şi nici nu creează posibilitatea pentru autorităţile publice centrale sau locale să stabilească reguli precise care să asigure implementarea unitară şi, de asemenea, nu prevede sursele de finanţare: "Potrivit alin. (6) introdus la art. 70 al Legii nr. 1/2011, prin legea supusă reexaminării, înfiinţarea şi gestionarea permanentă a catalogului şcolar on-line intră în responsabilitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar. Apreciem că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii. Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziţii şi nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autorităţile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înfiinţarea şi gestionarea catalogului şcolar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unităţile de învăţământ preuniversitar".

Mai mult de atât, adaugă preşedintele, legea transmisă la promulgare nu prevede sursele de finanţare prin care se poate realiza şi întreţine această platformă şcolară on-line.

De asemenea, având în vedere că acest catalog şcolar conţine date cu caracter personal, considerăm că este obligatoriu ca textul legii să conţină dispoziţii exprese, prin care să se asigure protecţia acestor date: "În al doilea rând, plasarea acestei noi reglementări în conţinutul actului normativ este realizată prin completarea art. 70 din Legea nr. 1/2011 referitor la organizarea şi funcţionarea bibliotecilor şcolare şi centrelor de documentare şi informare, articol prevăzut în cadrul capitolului privind Curriculumul învăţământului preuniversitar. Considerăm că aceste reglementări de completare a art. 70 din Legea nr. 1/2011 nu respectă exigenţele de tehnică legislativă prevăzute la art. 61 alin. (2) al Legii nr. 24/2000 potrivit cărora prevederile modificate sau care completează actul normativ trebuie să se integreze armonios în actul supus modificării ori completării, asigurându-se unitatea de stil şi de terminologie, precum şi succesiunea normală a articolelor. Aşadar, întrucât notele elevilor exprimă, potrivit art. 71 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, rezultatele evaluării şcolare, considerăm că ar fi oportun ca dis-poziţiile privind înfiinţarea Catalogului şcolar on-line să vizeze, mai degrabă, completarea normelor din Legea nr. 1/2011 referitoare la evaluarea rezultatelor învăţării." Sprijinindu-se pe argumentele expuse mai sus preşedintele a solicitat reexaminarea Legii pentru completarea art. 70 din Legea educaţiei naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro