Preşedintele Consiliului Director al KazMunayGas a vizitat platforma industrială Petromidia

G.D.
Companii / 27 ianuarie

Preşedintele Consiliului Director al KazMunayGas a vizitat platforma industrială Petromidia

Preşedintele Consiliului Director al KazMunayGas (KMG), Magzum Myrzagaliyev, a vizitat astăzi rafinăria Petromidia şi şantierul centralei pe cogenerare aflat în proximitatea unităţii de producţie din Năvodari, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Succesul proiectelor derulate în cadrul grupului de companii KMG se datorează oamenilor pasionaţi, specialişti seniori în domeniul energiei, mentori pentru generaţiile tinere, care îşi dedică întreaga viaţă profesională dezvoltării acestui domeniu strategic. Sunt mândru să cunosc echipa din România şi să aflu despre eforturile lor constante de îmbunătăţire a activelor KMG locale, dar şi de consolidare a poziţiei Rompetrol ca lider stabil şi responsabil în regiune", a declarat Magzum Myrzagaliyev, Preşedintele Consiliului Director al KMG.

Potrivit sursei citate, delegaţia oficială, din care au mai făcut parte Bulat Zakirov (Vicepreşedinte Consiliu Director KMG), Vassily Lavrenov (Vicepreşedinte Consiliu Director KMG) şi Ilias Kuldzhanov (CEO KMG International), a realizat un tur complet al Petromidiei cu opriri în două puncte importante - Centrul de Comandă al Rafinăriei (CCR) şi instalaţiile realizate prin cel mai amplu program de investiţii din istoria rafinăriei.

În Centrul de Comandă al Rafinăriei (CCR), specialiştii rafinăriei au prezentat delegaţiei KMG modalitatea de monitorizare continuă a producţiei, folosind instrumente şi aplicaţii precum Advanced Process Control, un soft complex de control predictiv al instalaţiilor şi fluxurilor operaţionale.

Ultimul punct de pe agendă a inclus prezentarea instalaţiilor construite şi modernizate în cadrul pachetului de investiţii de 380 de milioane de dolari, care a permis creşterea capacităţii rafinăriei, de la 3,8 milioane de tone/an, la peste 5 milioane de tone/an, facilitând tranziţia către producţia de carburanţi Euro5, înainte de termenele impuse de Uniunea Europeană.

Ulterior vizitei din rafinărie, delegaţia condusă de Magzum Myrzagaliyev s-a deplasat pe şantierul centralei pe cogenerare, cel mai important proiect de dezvoltare derulat în prezent de KMG International, prin Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR).

"Prin construcţia centralei pe cogenerare, urmărim un efect sinergic, pentru că rafinăria va beneficia direct de producţia de energie a centralei. Astfel, cel mai mare activ al KMG din afara Kazahstanului va face un nou pas în dezvoltarea sa, îşi va eficientiza procesele şi costurile şi, la fel de important, va avea un impact în scădere asupra factorilor de mediu", a adăugat Magzum Myrzagaliyev.

Centrala, care va fi operată de Rompetrol Energy (companie membră a Grupului KMG International), va genera aproximativ 80 MW energie electrică - din care circa 60-70 MW pentru acoperirea integrală a necesarului de energie electrică a platformei Petromidia şi abur tehnologic de până la 180 de tone/oră.

Totodată, cu ajutorul turbinelor SGT-750, sosite în România la finele anului trecut, activitatea de producţie a energiei va consemna scăderi semnificative în generarea emisiilor de dioxid de carbon, cu reduceri estimate de circa 290kt CO2 pentru producţia de energie electrică şi o economisire a resurselor energetice de aproximativ 1,2 MWh, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. boom investitii urmat de at afara din oameni.

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro