DIGI Comunications

PRIMA EMISIUNE DIN 2021Ţara noastră revine pe pieţele internaţionale de obligaţiuni

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 08 aprilie

"Având în vedere că, cel mai probabil, România va fi nevoită să acceseze
de trei ori pieţele internaţionale în acest an, era timpul să vândă eurobonduri",
a declarat ieri,
Valentin Tătaru, economist la
ING Groep NV.

"Având în vedere că, cel mai probabil, România va fi nevoită să acceseze de trei ori pieţele internaţionale în acest an, era timpul să vândă eurobonduri", a declarat ieri, Valentin Tătaru, economist la ING Groep NV.

România a vândut, ieri, eurobonduri cu maturitatea la 12 şi 20 de ani, potrivit unor surse citate de Bloomberg

România a revenit, ieri, pe pieţele internaţionale de obligaţiuni, într-un moment în care are nevoie de finanţare pentru că îşi majorează cheltuielile destinate proiectelor de infrastructură şi măsurilor de sprijin în contextul crizei generate de pandemia de Covid-19, potrivit Bloomberg.

În prima sa ieşire pe pieţele internaţionale din acest an, ţara noastră a oferit obligaţiuni cu maturitatea la 12 ani, pentru care dobânda este cu aproximativ 225 de puncte de bază peste rata mid-swap, precum şi obligaţiuni cu maturitatea la 20 de ani, pentru care dobânda este cu aproximativ 265 de puncte de bază peste mid-swap, conform surselor citate de Bloomberg.

Rata dobânzii mid-swap este adesea utilizată ca referinţă pentru calcularea primei plătite de către cumpărătorii de obligaţiuni faţă de alte rate similare din piaţă.

Prin operaţiunea de ieri, ţara noastră s-a alăturat altor emisiuni de obligaţiuni suverane care au avut loc în aceeaşi zi, lansate de Italia şi Portugalia, state care apelează la piaţă în încercarea de a profita de dobânzile relativ reduse din prezent şi care ar urma să crească pe fondul revenirii economiei.

Potrivit Bloomberg, România intenţionează să strângă aproximativ 7,4 miliarde de euro (8,8 miliarde de dolari) în acest an prin emiterea de eurobonduri, în măsura în care are în plan să finanţeze proiecte de autostrăzi şi industriile afectate de pandemie.

"Având în vedere că, cel mai probabil, România va fi nevoită să acceseze de trei ori pieţele internaţionale în acest an, era timpul să vândă eurobonduri", a declarat ieri, conform Bloomberg, Valentin Tătaru, economist la ING Groep NV.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne imprumutam fara sa avem nevoie...O prostie..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro