Rusia a comis 46.000 de crime de război în Ucraina în opt luni de invazie

PROCURATURA GENERALĂ UCRAINEANĂ:Rusia a comis 46.000 de crime de război în Ucraina în opt luni de invazie

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 noiembrie 2022

De la declanşarea invaziei sale în Ucraina, la 24 februarie, Rusia a comis 46.432 de crime de război în teritoriile pe care le-a ocupat, crime ce au fost înregistrate ca atare de procurorii ucraineni, relatează astăzi EFE, potrivit Agerpres.

Aceste crime sunt clasificate în mai multe categorii: încălcarea legilor şi convenţiilor internaţionale de război, planificarea, pregătirea şi declanşarea unui conflict de agresiune şi propagandă de război, între altele, potrivit Biroului procurorului general al Ucrainei.

Mai mult, au fost documentate 18.864 de delicte împotriva securităţii naţionale a Ucrainei, inclusiv încălcări ale integrităţii şi inviolabilităţii teritoriale a Ucrainei, trădare, activităţi colaboraţioniste cu inamicul, de ajutor acordat statului agresor sau sabotaj, potrivit procuraturii de la Kiev.

Biroul procurorului general notează că 627 de responsabili militari şi de stat din Rusia (miniştri, parlamentari, comandanţi, agenţi ai forţelor de ordine şi propagandişti) sunt consideraţi drept suspecţi în principalele anchete privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Aceste date au fost date publicităţii la scurt timp după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, denunţase că armata rusă a comis "aceleaşi atrocităţi" în Herson ca în alte regiuni ale ţării în timpul ocupaţiei sale, indicând că "peste 400 de crime de război" au fost deja documentate în această regiune din sud.

După retragerea armatei ruse din Herson vineri, legea şi ordinea vor fi restabilite în 226 de aşezări din regiunea cu acelaşi nume, cuprinzând "peste 100.000 de locuitori în acest moment", a afirmat preşedintele ucrainean în discursul său cotidian duminică seara.

În regiunea Herson, armata rusă "a lăsat în urma sa aceleaşi atrocităţi ca în alte regiuni ale ţării noastre pe care a reuşit să le ocupe", a afirmat Zelenski. "Îi vom găsi şi îi vom deferi justiţiei pe toţi ucigaşii. Fără nicio îndoială!", a spus el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. soldatii rusi,hoarde de barbari ca cele ale lui GIN.GIS HAN1

    AHAAAAAA !!!!!!!! ZICE CIOB , DE OALA SPARTA !!!!!!!!!!!!! DAR ARMATA SI SECURITATEA UCRAINIANA , CATE CRIME DE RAZBOI S-AU NERAZBOI , A COMIS IMPOTRIVA POPULATIEI CIVILE RUSE DIN DONBASS , IN ANII 2014 - 2015 ??????? 12.000 ??? 14.000 ??? CA , CIFRELE ASTEA , LE RECUNOSC CHIAR EI , CA TOT EI LE-AU PUBLICAT LA TIMPUL POTRIVIT !!!!!!!!!!! CATE SUTE SI MII DE CASE , LE-AU DISTRUS CU TANCURILE , S-AU LE-AU INCENDIAT ???????? PESTE 2.000.000 DE LOCUITORI DIN DONBASS , AU FUGIT CU CE-AU AVUT PE EI , IN RUSIA , CA SA-SI SCAPE ZILELE !!!!!!!!!!!!!! UCRAINIENII , NU MAI AU ACUM , TINERE DE MINTE ???????????? SA LE CUMPARAM ATUNCI , NISTE LECITINA , CA SA-SI ADUCA AMINTE !!!!!!!!!!!!!! VEDETI ???????? DE-AIA N-ARE URSUL COADA !!!!!!!!!!!!! CA-SI AMINTESC , NUMAI CE LE CONVINE LOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. IONESCULE !!!!!!!!!!!!!!!!! TU , DE UNDE AI MAI APARUT , MA ????????? DA , RUSII , SANT NISTE JIGODII , ASA AU FOST INTOTDEAUNA , O STIE SI COPILUL MIC , NU MAI E NEVOIE SA-TI BATI TU , GURA !!!!!!!!!!!!! DAR , FRATIORII TAI DIN '''''' SLAVA - UCRAINA ''''''', NU MERITA O MICA LECTIE PENTRU CE-AU FACUT SI EI , MAI INAINTE DE ASTEA ????????? STII ????? E O VORBA ROMANEASCA VECHE : CE TIE NU-TI PLACE , ALTUIA NU-I FACE !!!!!!!!!!! STII DE EA ??????? NU TI-A ZIS TAICA-TU , NIMIC ????????? TU , SINCER , UNDE ERAI IN 2014 CAND S-A INVENTAT maidanul ALA BOLSEVIC ?????? NU URMAREAI SI TU , STIRILE ?????????? S-AU AVEAI ALTELE PE CAP ???????? NU TE-AI INDIGNAT SI TU , CAND AUZEAI LA TELEVIZIUNILE UCRAINIENE DE STAT , CUM SE LAUDAU CU ''''''' STARPIREA BANDITILOR DIN DONBASS ????????????? ERAI , PE ALTA PLANETA ?????????? NU ZICI NIMIC ???????????????? ASCULT , PRIETENE DRAG !!!!!!!!!!!!!!! CIRIPESTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro