Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Producţia de ţiţei a Chinei creşte pentru prima oară în ultimii trei ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Producţia de ţiţei a Chinei creşte pentru prima oară în ultimii trei ani

Producţia de petrol a Chinei a crescut, în august, pentru prima dată în ultimii trei ani, avansul venind după ce preşedintele ţării, Xi Jinping, a făcut apel la consolidarea securităţii energetice naţionale, pe fondul tensiunilor comerciale cu Statele Unite.

Producţia de ţiţei a Chinei a ajuns la 16 milioane de tone sau 3,77 milioane de barili pe zi luna trecută, crescând cu 0,2% faţă de august 2017, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică de la Beijing, preluate de Reuters, care menţionează că acesta a fost primul avans anual din octombrie 2015 până în prezent.

În perioada ianuarie-august 2018, însă, producţia a scăzut cu 1,8% faţă de anul precedent, la 125,95 milioane de tone, respectiv 3,78 milioane barili pe zi.

Companiile majore de petrol din China şi-au crescut producţia în luna august în condiţiile în care preţurile internaţionale de pe piaţa de profil s-au apropiat de 80 de dolari pe baril. În plus, statul le-a cerut companiilor să majoreze producţia locală de ţiţei şi gaze, în contextul intensificării războiului comercial cu Statele Unite, spun experţii.

"Companiile petroliere de stat trebuie să arate că sprijină apelul preşedintelui Xi privind stimularea livrărilor interne de profil", a declarat Seng-Yick Tee, specialist la compania de consultanţă "SIA Energy".

Datele oficiale au mai arătat că rata de prelucrare a ţiţeiului a scăzut în China, în luna august, până la cel mai redus nivel din decembrie, rafinăriile independente prelungind perioadele de întrerupere pentru lucrări de întreţinere pe măsură ce marjele le-au fost afectate de creşterea preţurilor petrolului şi de noul regim fiscal.

China a rafinat 50,31 milioane de tone de ţiţei în luna august (11,85 milioane de barili pe zi), cu 5,6% mai mult faţă de anul anterior. Ritmul de procesare a scăzut de la 11,95 milioane de barili pe zi în luna iulie, faţă de un record de 12,13 milioane barili pe zi în martie.

Producţia de gaze naturale din China a crescut cu 9,7% în august, în ritm anual, la 12,9 miliarde de metri cubi. Aceasta a scăzut însă de la 12,96 miliarde de metri cubi în iulie 2018.

În intervalul ianuarie - august 2018, producţia de profil a însumat 104 miliarde metri cubi, cu 5,9% mai mare decât în acelaşi interval din 2017.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS