Programe educaţionale dezbătute, la Bucureşti, de reprezentanţii a 35 de ţări

Ziarul BURSA #Cultură /

Programe educaţionale dezbătute, la Bucureşti, de reprezentanţii a 35 de ţări

Reprezentanţii a 54 de agenţii naţionale din 35 de ţări în care funcţionează Programul european Erasmus+ şi noul program al Comisiei Europene - Corpul European de Solidaritate - au participat, săptămâna trecută, la Bucureşti, la o reuniune. Aceasta a fost organizată în contextul exercitării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Au fost dezbătute variantele de armonizare a diferitelor perspective naţionale din domeniile tematice abordate, astfel încât programele destinate educaţiei şi tineretului să poată contribui şi în viitor, într-un mod cât mai eficient, la un progres real (personal şi profesional) al tuturor cetăţenilor europeni. Temele generale, cum ar fi incluziunea unor categorii de persoane, în special a tinerilor cu oportunităţi reduse, dar şi subiectele tehnice, strict legate de optimizarea celor două programe (simplificarea candidaturilor, evaluarea proiectelor sau necesitatea ca acestea să producă efecte sustenabile, chiar şi după încheierea perioadei de finanţare), au generat un dialog constructiv, potrivit MEN. Discuţiile purtate au permis prezentarea şi promovarea elementelor de succes, precum şi a mai multor provocări întâmpinate de echipele din ţările participante şi a soluţiilor aplicate. Monica Calotă, directorul ANPCDEFP România, a vorbit despre această reuniune: "Agenţia Erasmus+ din Româ-nia este una dintre instituţiile care administrează atât Programul Eras-mus+, pentru toate sectoarele vizate de acesta, cât şi Corpul European de Solidaritate, fiind astfel la curent, în permanenţă, cu provocările, soluţiile şi evenimentele care apar în sistemul naţional de educaţie, dar şi cu cele pe care le implică sectorul atât de divers al tineretului şi educaţiei nonformale. Marele avantaj al reuniunii de la Bucureşti a fost că a permis un dialog foarte viu şi deschis, care a atins o arie extrem de largă de subiecte. Cu toate acestea, deşi există perspective naţionale şi instituţionale destul de diferite, ne-am concentrat în special pe ceea ce ne preocupă şi ne aduce împreună. Sperăm, astfel, ca noua generaţie de programe, care va fi lansată în 2021, să fie mai eficientă, mai deschisă şi mai ofertantă pentru toţi cei care ştiu şi înţeleg că doar învăţând vor progresa".

Reprezentanţii Comisiei Europene, Marta Gutierrez-Benet, Robert France şi Jose-Manuel Fernandez-Arroyo, au vorbit despre rolul, importanţa şi priorităţile noului program Erasmus post-2020 şi au răs-puns numeroaselor întrebări venite din partea celor interesaţi.

În ultima zi a reuniunii, Audrey Frith, directorul EURODESK, a prezentat modul în care reţeaua sprijină activitatea Comisiei Europene în promovarea şi implementarea programelor sale dedicate în special tineretului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS