PROIECTUL HACKATHON DE ARTIFICIAL INTELLIGENCE:Patru echipe româneşti, la centrele de inovaţie tehnologică Renault şI Orange

T.I.
Cultură /

Patru echipe româneşti, la centrele de inovaţie tehnologică Renault şI Orange

Echipele câştigătoare ale Hackathonului AI, organizat de CCIFER şi Innovation Labs în cadrul Sezonului România-Franţa, cu susţinerea Orange, Renault şi Carrefour, au ştiut să folosească tehnologie de ultimă generaţie pentru a crea proiecte care să schimbe în bine modelele actuale de business, se arată într-un comunicat al CCIFER.

Pe 9 iulie, a avut loc în cadrul CCIFER sesiunea de încheiere a Hackathonului AI, la care reprezentanţi ai echipelor câştigătoare din România şi din Franţa, ai Polytech Nice Sophia Antipolis şi ai Universităţii Politehnice Bucureşti, alături de Monica Obogeanu, Startup Project Manager Orange, au făcut bilanţul unui proiect ambiţios şi inovator.

Patru echipe româneşti au fost selectate de juriul CCIFER în cadrul Innovation Labs pentru o vizită de studiu care a avut loc în luna mai, în Franţa, unde au explorat centrele de inovaţie tehnologică Renault şi Orange de pe platforma Sophia Antipolis şi au întâlnit o echipă franceză, implicată în dezvoltarea proiectului GreenCoach, iniţiat de Orange Franţa. Cele 5 echipe s-au reunit pe 8 şi 9 iulie, la Bucureşti, pentru sesiunea de încheiere a acestui proiect şi o vizită la Renault Creative Lab şi Orange Lab.

Reprezentanţii celor 5 echipe din concurs au în comun, pe lânga pasiunea pentru AI şi Machine Learning, deschiderea către oportunităţile de învăţare cunoscând culturi noi.

Sesiunea de închidere a Hackathonului a fost urmată de o întâlnire de lucru între reprezentanţii celor două universităţi partenere, Ambasada Franţei în România şi CCIFER, pentru a pune bazele unui acord de colaborare academic ca urmare a cooperării din cadrul Hackathonului AI.

Programul constă în încurajarea cercetării în domeniul AI prin crearea a 4 institute interdisciplinare de Inteligenţă Artificială care vor împărţI, în acest scop, 100 milioane de euro.

Hackathonul de Inteligenţă Artificială este proiectul ce vizează transformările din business-ul viitorului pe care Camera Franceză de Comerţ, Agricultură şi Industrie în România (CCIFER) l-a înscris în cadrul Sezonului România-Franţa, în parteneriat cu Innovation Labs şi Polytech Nice Sophia Antipolis, susţinut de Orange, Renault şi Carrefour.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS