Abonament gratuit

PROTESTE LA DRESDA: "MERKEL ÎN SIBERIA, PUTIN LA BERLIN"Pegida: "Guvernul german conduce ţara direct spre războiul civil"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Mii de germani au participat la începutul acestei săptămâni la o manifestaţie organizată de Pegida, la aproape un an după ce mişcarea islamofobă a ţinut primul său miting la Dresda, în estul ţării. Poliţia a refuzat să facă o estimare a numărului participanţilor, însă un corespondent al agenţiei Associated Press a transmis că au fost prezenţi între 7000 şi 8000 de manifestanţi, potrivit Agerpres.

Unul dintre fondatorii mişcării, Lutz Bachmann, a luat cuvântul la microfon pentru a denunţa decizia cancelarului german, Angela Merkel, de a primi sute de mii de refugiaţi care fug, în mare parte, de conflictele armate din Siria, Afganistan şi Irak.

În faţa Operei din Dresda, el a declarat că guvernul german conduce ţara direct spre războiul civil. Manifestanţii au răspuns cu cântece în care au cerut demisia Angelei Merkel, precum şi repatrierea refugiaţilor.

Pegida, acronim pentru "Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului", şi-a văzut popularitatea crescând în cursul ultimelor luni, deşi mitingurile grupării rămân mai puţin semnificative ca marea manifestaţie din ianuarie, la care au fost prezente circa 25.000 de persoane.

Tatjana Festerling, candidată a Pegida care a obţinut aproape 10% la alegerile municipale desfăşurate în iunie la Dresda, a propus ca landul Saxonia să se separe de restul Germaniei. Această regiune a fost scena celor mai mari manifestaţii contra refugiaţilor în ultimele luni. Unii protestatari au fluturat drapele ungare şi ruse în timp ce scandau "Merkel în Siberia, Putin la Berlin".

Majoritatea manifestanţilor au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, considerând că "presa este mincinoasă", un termen folosit, de asemenea, de şeful propagandei naziste, Joseph Goebbels.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate asa se deschid ochii europenilor impotriva controlului, aberant, american si va fi din nou Europa a europenilor in linistea "batrinetii" ei, dar cu riscul unui nou razboi in Europa, ceea ce-si doresc defapt americanii, pentru un control total! Din ce cauza au ajuns irakieni, afgani, libieni, sirieni si altii din zone de conflict in Europa? Pentru ca licuriciul lupta "antitero" unde are chef sa schimbe sau sa lase fara guvernare o tara, ca dupa aceea sa cresca productia de petrol gratuit, de furat (Irak), minerale exotice si droguri (Afganistan) sau facilitatea de transport de gaz (Iran) in folosul propriu si manipulator al pietelor mondiale de profil, in lupta cu Rusia "comunista", asa cum este ea vazuta de peste ocean (chiar si-n vremea tarista, caci si atunci era un spin in ochi si coaste, motiv de a sustine revolutii in Europa), caci ei vad totul prin prisma inculturii lor crase, de natiune pubera si belicoasa, a infatuarii de sine ca natiune conducatoare in lume (pe modelull poporului ales de Dzeu din Biblie/Tora, ca doar sunt crestini "pe invers" in mod legal afisat)!

    " Majoritatea manifestanţilor au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, considerând că "presa este mincinoasă", un termen folosit, de asemenea, de şeful propagandei naziste, Joseph Goebbels. " - si poate contesta careva acest lucru, cind informarile, cel putin cele de limba romana (in special TV), sunt cum sunt si vadit partinitor-propagandistic si deformatoare a realitatii si adevarului?! Este exact acelasi tip de presa informativa ca cea de pe vremea academiei Stefan Gheorghiu dar cu "stapinul" schimbat, orientat tot pe minciuna si manipulare, nu in scopuri normale, "datorita" cenzurii "care nu exista"! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie